Najromantičnija zimska atrakcija, prekrasan zaleđeni slap, nalazi se na samo dva i pol sata od Zagreba!

Slovenski slap Peričnik oduzima dah svojom ljepotom.

Ideja za izlete i vikend putovanja nikad ne možemo imati previše, a ove zime na našoj listi „must-see“ mjesta u regiji definitivno se ističe i slap Peričnik, slovenska prirodna atrakcija koja oduzima dah. Naime, radi se o po mnogima jednom od najljepših slapova u ovom dijelu Europe, a koji se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Triglav u slovenskim Julijskim Alpama. I dok Alpe mnogi povezuju samo s planinarenjem ili pak skijaškim padinama, one nude mnogo više – obilje prekrasnih rijeka, rukavaca, slapova i jezera koja se isplati vidjeti u svako doba godine, a neka posebnom ljepotom zablistaju upravo u zimskim mjesecima. Točno to je i slučaj sa slapom Peričnik koji zaogrnut ledom i snijeg izgleda kao prizor iz bajke o Snježnoj kraljici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ⓑⓐⓡⓑⓐⓡⓐ (@barb8888)

Smješten u dolini Vrata, u blizini Mojstrane, slap Peričnik dio je prekrasnog Nacionalnog parka Triglav koji svake godine plijeni pažnju sve većeg broja posjetitelja – i to s dobrim razlogom. Ovaj impozantni slap zapravo čine dva vodopada do kojih ćete lako doći označenim stazama, a šetnja do prvog vidikovca s kojeg se pruža pogled na cijelu regiju traje samo 10 minuta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Slovenia Outdoors (@sloveniaoutdoors)

Gornji vodopad visok je 16 metara, a donji 52 metra. Donji vodopad poseban je prvenstveno zbog toga što ga možete promatrati s više točaka – ispred samog vodopada, iza slapa odakle se pruža prekrasan pogled na dolinu i vodenu zavjesu slapa Peričnika te sa njegove stražnje strane. Svakako je poseban doživljaj posjetiti ovaj slap zimi, kada ga temperature ispod nule zalede i pretvore u ledenu zavjesu. Prizor je to koji se ne zaboravalja, jer podsjeća na daleke zemlje leda i snijega, a koji možete pronaći na samo dva sata i 20 minuta vožnje od Zagreba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Panagiotis Dimitrakakis® (@panagiotis_dimitrakakis)

Naravno, ovaj slap se isplati posjetiti u svako doba godine, no mi vam sugeriramo da već neki od sljedećih vikenda iskoristite da ga upoznate u svoj njegovoj ledenoj ljepoti. Osim što će vas osvježiti šetnja u prirodi i na hladnom planinskom zraku, garantiramo vam i da ćete kod slapa snimiti neke jako dojmljive fotke. Definitivno izlet koji ćete dugo pamtiti!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kranjska Gora (@kranjskagora)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meni je lep ta svet (@menijeleptasvet)

LifestylePutovanjaNajromantičnija zimska atrakcija, prekrasan zaleđeni slap, nalazi se na samo dva i...

Na skrivenoj lokaciji u samom centru grada počinje najljepši zagrebački proljetni festival

Od ovog četvrtka, 19.05. ponovno kreće zagrebački omiljeni proljetni music street food festival "Beats&Bites" te traje sve do subote 28.05. Ovogodišnje desetodnevno izdanje festivala održava se na posebno zanimljivoj lokaciji, koja je...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram