Ovog proljeća posjetite prekrasan dvorac Miramare, romantičnu atrakciju na samo par sati od Zagreba

Tako čaroban!

Mnogi Hrvati ideju o izletu u talijanski grad Trst prvenstveno asociraju uz shopping i putovanja u druge, razvikanije gradove. No, Trst ima za ponuditi mnogo toga, a ne samo obilje dućana, pizzerija i avionske linije koje vas vode u druge dijelove Italije ili svijeta. Naime, osim strogog centra grada u kojem možete vidjeti različite stilove arhitekture, ali se diviti i graditeljskim postignućima starih Rimljana, Trst na samoj svojoj obali ima i jedan od najromantičnijih dvoraca Europe – Miramare.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ameriga (@ameriga_vozza)

Smješten samo nekoliko kilometara od samog centra grada, voljeni dom nadvojvode Ferdinanda Maksimilijana Habsburškog, brata cara Franje Josipa, smješten je na samoj obali mora i okružen je veličanstvenim parkom. Sami park bogat je rijetkim i egzotičnim vrstama drveća koje je nadvojvoda sakupio na svojim putovanjima po svijetu, a samo po njemu možete se gubiti i šetati satima. No, ono što mnoge zanima više od parka je sami veličanstveni bijeli dvorac koji se izdiže iz morskih litica i plijeni pažnju svakoga tko pored njega prođe.

Ovaj raskošni morski dvorac zapravo je izgrađen za cara Maksimilijana 1856. godine, a koji se zaljubio u pogled na mali zaljev i odlučio ovdje sagraditi svoj dom, gdje je živio sa svojom suprugom Charlotte iz Belgije. Maximilian i Charlotte mogli su uživati u svom prekrasnom dvorcu samo četiri godine prije nego što su otišli u Meksiko, gdje je Maximilian okrunjen za cara Maximilijana od Meksika, da bi bio pogubljen streljanjem 1867. Legenda kaže da Charlotte, luda od tuge, još uvijek luta parkom i doziva njegovo ime.

Ovaj njihov romantičan dom sjajajn je primjer carske rezidencije 19. stoljeća u ovom dijelu Europe, a danas je pretvoren u muzej koji možete posjetiti i razgledati unutrašnjost samog dvorca. Zanimljivo je da je dvorac uspio zadržati sav svoj originalni unutarnji namještaj, pa je interijer gotovo netaknut u odnosu 19. stoljeće. Vođene ture dvorcem koštaju 10 eura po osobi, a bez sumnje će vas ostaviti bez daha. Uz to, svakako nemojte zaboraviti na šetnju oko samog dvorca, a koja uključuje i šetnicu po terasama i bedemima koji su idealna pozicija za fotkanje!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lollo & Carol | Travel Couple (@weekendipendente)

Ljepota ove lokacije, pogled na Jadransko more, raskošni vrtovi i arhitektura Miramare dvorca oduševljavaju, a kada u sve upletemo i romantičnu priču o carskom paru uopće nas ne čudi da se radi o jednom od najprepoznatljivijih dvoraca Euope. Turisti iz cijelog svijeta dolaze ga doživjeti izbliza, a mnogi se parovi odlučuju i na vjenčanja ili barem fotkanje vjenčanih fotografija u okrilju dvorca.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Gregorič (@anagregoricphoto)

Nadamo se da smo vam dali dovoljno razloga da jedan vikend upalite auto i zaputite se u vožnju do Trsta, gdje vas čekaju talijanska hrana, shopping i ovaj bajkoviti dvorac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ~♡Sara Senoner♡~ (@sase.1112)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Secret Maps (@secret_maps)

LifestylePutovanjaOvog proljeća posjetite prekrasan dvorac Miramare, romantičnu atrakciju na samo par sati...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram