Serija koju jedva čekamo - Taboo

Jolie

Kultura

Serija koju jedva čekamo – Taboo

Serija koju jedva čekamo – Taboo

Loženje bilo koje vrste u našim godinama nije kul, a celebrity crush bi eventualno bio okay do neke srednje faze puberteta. Ali, on. Tom Hardy. Jedini čovjek koji je s našeg trona mogao zbaciti onu pretalentiranu prekul ne-ljepoticu Ryana Goslinga. Jer, eto Tom. Kupio nas je još od uloge Bronsona, za koju je trebao dobiti Oskara te i svake sljedeće godine.

Osim što je hodajuća seks bomba s aurom kuloće koju rijetki posjeduju, Tom je fenomenalan glumac s nevjerojatnom karizmom. Njegov glas možda je najljepši zvuk u svemiru, a mijenjanje dijalekata i izgleda za filmske potrebe uzdigao je na sulude razine. Antiheroj filmske industrije koji je znao ući i u fizičke obračune na setovima filmova, pokriven tetovažama, odaje dojam zločestog dečka dok za sebe tvrdi da je romantična nježna duša. Iz njegovih intervjua vrišti sirova inteligencija, individualnost, kreativnost, a strast prema glumi očituje se u nevjerojatnoj posvećenosti s kojom pristupa svakoj ulozi. Čovjeka koji je prošao kalvariju s ovisnostima (zbog alkohola i droge umalo je završio tragično) doslovno je spasila gluma na krilima koje je našao svoj put, i na našu radost dijeli nam svoj talent u svakom od projekata na kojima radi.

Njegov najnoviji projekt je mini TV serija u osam nastavaka, Taboo, koju potpisuje s ocem Chipsom Hardyjem, inače piscem. Scenarij između ostalih potpisuje i Steven Knight s kojim je surađivao na filmu Locke, a koji je napisao i režirao fantastičnu TV seriju Peaky Blinders (apsolutno obožavamo) u kojoj se Hardy također pojavljuje. Treba spomenuti i da je glavni producent Tabooa Ridley Scott.

Radnja Tabooa smještena je u 1814. godinu i prati lik pustolova Jamesa Keziaha Delaneyja, koji se nakon dugogodišnjeg izbivanja vraća iz Afrike u London. Pri povratku u rodni grad Delaney (Hardy) potražuje poslovno carstvo – nasljedstvo preminulog oca, pritom se susreće s mračnim i opasnim zavjerama svoje obitelji i dospijeva u konflikt s moćnom East India Company.

  Dijeli nas još malo od sjajnog debitantskog festivala na našoj obali – Labyrinth Open Croatia

Prema pisanju britanskog Esquirea, Taboo je zamršena, kompleksna, dekadentna drama, koja će nas zasigurno izbaciti iz cipela. Premijera se očekuje u Velikoj Britaniji 7. siječnja na BBC 1 te u SAD-u 10. siječnja na FX-u. Jedva čekamo!


Autor: Tea Mar

Foto: PinterestPročitajte


<
Jolie preporuka