6 pravila bontona na Facebooku koja ne biste trebali prekršiti

Kao i sa svim drugim stvarima u životu, postoji određeni bonton koji biste trebali slijediti kada je u pitanju komunikacija na Facebooku.

Naravno, nitko vas neće kazniti ako ova pravila prekršite, ali budite sigurni ako se učestalo pronalazite u dolje navedenim točkama, nekome idete jako na živce 😀

1. Neodređeni statusi

Često objavljujete statuse koji ne nude nikakve informacije i ostavljaju dojam kao da tražite pozornost? Primjer takvog statusa je: “Ne mogu vjerovati da mi se ovo opet dogodilo! Zašto meni!” Prijatelji (oni koji vas još uzimaju ozbiljno) na to odgovaraju pitanjima “što je bilo?” a dočekuje ih odgovor “ne mogu ti reći” ili još gore, nikakav odgovor.

2. Obavijesti

Facebook je odličan za velike obavijesti o pronalasku posla, zarukama i iščekivanju bebe, itd. No, prije šeranja na ovoj društvenoj mreži provjerite jeste li javili najvažnijim osobama u životu sretnu vijest. Ne želite da baka dozna od mlade susjede vijest o preseljenju u London.

3. Otkrivanje informacija o prijateljima

Divno je pomagati prijateljima, ali svakako ih pitajte prije nego što javno napišete sve o problemu s kojim se susreću. Pogotovo kada su u pitanju zdravstveni problemi zbog kojih će ta osoba dobiti hrpu poruka u inboks.

4. Ružne informacije o bivšim prijateljima ili bivšim dečkima

Imali ste ružan prekid? Ne moraju svi na Facebooku znati sve o tome, pogotovo jer postoje šanse da imate zajedničke prijatelje. Radije izađite vani i uživo se požalite prijateljicama.

5. Previše informacija

Upravo ste pojeli sendvič? Kupili haljinu? Pogledali film? Idete u teretanu? Ne moraju svi znati svaki vaš korak u danu.

6. Pozivanje na igre

Nije potrebno objašnjenje.

Lifestyle Techno 6 pravila bontona na Facebooku koja ne biste trebali prekršiti

Ovaj Zarin parfem kopija je za obožavani Chloé Nomade

Ako se volite gubiti u parfemskim i mirisnim notama te pratite trendove na tržištu, vjerojatno se uočili da su povoljniji, high street parfemi u...

Zašto kultni Seks i grad nema smisla bez Samanthe Jones?

Andreu pratite na službenoj stranici, Facebooku i Instagramu te čitajte njezine tjedne kolumne na Jolie.hr-u. Jedna od mojih najvećih mana je kritičnost prema ljudima i stvarima koje volim. Iako to...

Facebook

84,813ObožavateljiLajkaj

instagram