Ideja za kišne dane koja vraća u djetinjstvo: Igranje arkadnih igara na Velesajmu

Posjetite event za ljubitelje starih igara koji traje od 14. do 19. ožujka.

Odavno znamo da je retro opet u modi, a i to ne samo u fashion smislu već i u smislu hobija i video igara! Naime, na Velesajmu možete igrati više od 50 arkadnih igara koje smo obožavali kao djeca. Radi se o prvom i najvećem izložbeno-gaming eventu s najpopularnijim arkadnim igrama iz 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, a koji traje od 14. do 19. ožujka.

Radi se o odličnoj prilici da kišno popodne iskoristite za igranje i buđenje nostalgije za djetinjstvom, uživajući u klasicima arkadnih igara – Pacmanu, Space Invadersima, Donkey Kongu, Mario Brosu, Out Runu, Dragon’s Lairu, Tetrisu i Mortal Kombatu. Ovdje smo naveli samo neke od najpoznatijih arkadnih igara koje možete zaigrati na Arcade Showu na Velesajmu i na par se sati posve vratiti u dane bezbrižnog djetinjstva.

Podsjetimo se, radi se o pretečama današnjih video igara, a koje su funkcionirale tako da u njihove automate ubacite kovanice za igru i tako kupite svoju zabavu na određeno vrijeme. Prva prava arkadna video igra bila je Pong te je stvorena 1972., a 1980-ih i 1990-ih je broj arkadnih igara rastao iz dana u dan. Danas se pak radi o reliktima prošlosti u kojima možemo uživati samo u specijaliziranim centrima za igre ili na ovakvim eventima.

Pokrovitelji showa su najveći hrvatski obiteljski zabavni centar Amazinga i Arcade Story, a show se održava u Amazingi u paviljonu 36 na Zagrebačkom Velesajmu od 14. do 19. ožujka. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 12 eura, dok je cijena ulaznice za djecu i učenike 9 eura. Ulaz za djecu do 6 godina je besplatan. Ulaznica vrijedi tijekom cijelog dana i za neograničeno igranje svih arkadnih igara.

Radno vrijeme eventa od utorka do četvrtka je od 11 do 22 sata. U petak i subotu Arcade Show za posjetitelje je otvoren od 9 do 23 sata, dok je radno vrijeme u nedjelju od 9 do 22 sata.

LifestyleTechnoIdeja za kišne dane koja vraća u djetinjstvo: Igranje arkadnih igara na...

Facebook

99,687FanovaLajkaj