Instagram napravio radikalne poteze i krenuo s uklanjanjem filtera koji imitiraju plastične operacije i filere

Pozdravite se s fileterima kojim imitiraju plastične operacije i filere!

Možda ste jedni od onih sretnika kojima društvene mreže ne utječu previše na život, ali sve više i više istraživanja potvrđuje da osim što radikalno utječu na stanje svijesti i wellbeing, Instagram i Snapchat zaslužni su za normalizaciju plastičnih kirurgija i filera. Vjerojatno je “normalizacija” slaba riječ jer svi ti silni filteri koji pokazuju kako izgledate s licem bez pora i nepravilnosti, s malo većim usnama, većim očima i manjim nosom utječu na sliku o sebi i čine vas nezadovoljnima vašim stvarnim izgledom. To je uzelo toliko maha da mlađe generacije, zapravo djeca, već sada smatraju rekonstrukciju lica filerima kao najnormalniju stvar brige o sebi, a jedino što ih spriječava da i sami iskušaju čari hijalurona, botoksa i slično je maloljetnost ili nedostatak novčanih sredstava.

U nadi da se to promijeni, Instagram će zabraniti sve filtere koji imitiraju učinke plastične kirurgije i filera. Ova odluka dolazi nakon što je popularna aplikacija radila s glumicom i aktivisticom Jameeelom Jamil koja je jedna od najglasnijih osoba u borbi protiv suludih očekivanja nametnutih putem društvenih mreža, poznatih osoba i influencera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?lili? (@liliconika) on

Spark AR, platforma koja je zaslužna za razvijanje Instagram filtera i koja dopušta korisnicima da kreiraju i uplodaju svoje filtere za Instastoryje, na Facebooku je izdala službeno priopćenje u kojem kažu da žele da korisnici Instagrama imaju pozitivno iskustvo s filterima. Nadodali su da nisu sigurni kad će ukloniti sve filtere povezane s plastičnim operacijama i filerima, ali proces je već krenuo.

Iako neki korisnici već oplakuju gubitak jako popularnih filtera kao što je Plastica (nadodaje filere u usta i obraze), Fix Me (na licu iscrtava sve što se treba popraviti) i Bad Botox (baš kao što samo ime kaže, pokazuje učinak botoksa na licu), veliki broj ljudi hvali ovaj korak u nadi da će Instagram manje u budućnosti utjecati na samopouzdanje svojih korisnika.

LifestyleTechnoInstagram napravio radikalne poteze i krenuo s uklanjanjem filtera koji imitiraju plastične...

Nakon prošlotjednog ogromnog interesa posjetitelja, Ilica opet postaje mjesto druženja

Protekle nedjelje, u sklopu projekta Atrupunktura, održalo se jesensko izdanje ulično-umjetničkog festivala zajednice Projekta Ilica: Q'ART te pokazalo što nastaje kad se spoji ono...

Grad, gora, salaš i vino – magična Vojvodina

Najbolja polazna točka za istraživanje vojvođanskih ljepota svakako je njezin najveći grad – Novi Sad.    Drugi najveći grad u Srbiji uz Beograd slovi kao...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram