YouTuber koji će vam otkriti sve tajne zagrebačkih kvartova

Kvart priča

Vid Juračić zagrebački je YouTuber koji u svojim videima uglavnom snima druženja i avanture sa svojim prijateljima te putovanja i slično. No, ovaj put odlučio je glavnu ulogu udijeliti svom gradu – Zagrebu. Točnije, u novom serijalu na njegovom kanalu glavne zvijezde zagrebački su kvartovi!

U svakoj epizodi jedan lokalac priča o svom kvartu, do sada su na redu bili Savica, Jarun, Borovje i Ksaver, te pokazuje značajna mjesta, ali i brojne insajderske informacije kojima kvartovi pokazuju svoju osobnost. Bez dileme, ovi uratci svima izvan Zagreba pokazat će pobliže vibru glavnog grada, a svim Zagrepčanima pomoći da još bolje upoznaju svoj grad i sve ono što ga čini jedinstvenim. Posebna privlačnost krije se u činjenici da ovaj prikaz života  glavnog grada ne priča o prošlosti ili budućnosti već daje uvid u to kako Zagreb diše i izgleda sad.

Vida smo priveli na kratki razgovor o ambicioznom i opsežnom serijalu koji je već privukao dosta pažnje, što nam je otkrio pročitajte u nastavku.

Kako si se odlučio na snimanje priča, odnosno videa o zagrebačkim kvartovima?

Pa već neko vrijeme sam razmišljao o tome da trebam započeti neki YT serijal, a onda nakon razgovora s prijateljem Markom Mrkićem došao sam do ideje da baš zagrebački kvartovi budu tema serijala. To je, u biti, logičan nastavak mog kanala, jer ja sam i krenuo tako da sam snimao druženja sa svojim frendovima i poznanicima, najčešće po Zagrebu.

Što želiš postići ovim videima, koji je tvoj cilj?

Cilj cijelog projekta mi je da stvorim nešto što će definirati Zagreb za ovu generaciju, i da svima približim sve dijelove grada.

U svakom videu lokalac iz svoje perspektive pokazuje kvart, kako ih pronalaziš?

Za sugovornike, odnosno vodiče, biram svoje prijatelje i poznanike, ali je najvažnije da ta osoba ima odrađenu karizmu. Naravno, biram i po tome s kim bi htio provesti taj dan. 🙂

Uočili smo da svi za svoj kvart tvrde da je najbolji, misliš da će tako ostati do kraja?

Pa evo, baš u zadnjoj epizodi jedan od vodiča kaže za svoj kvart da je ”okej”, tako da je trend jakog hvalisanja vlastitog kvarta stao. 🙂

Koji je tvoj kvart? Kako bi ga opisao u 3 riječi?

Moj kvart je Šalata. Brutala na brdu.

I za kraj, koji ti je najdraži ZG kvart (naravno, ne smiješ izabrati svoj!)?

Pa osim vlastitog kvarta najviše sam vezan uz Centar, budući da je Šalata blizu Centra uvijek smo kao klinci zujali i po Gornjem gradu i po Trgu, Ilici, Cvjetnom i cijelom tom dijelu užeg Centra.

LifestyleTechnoYouTuber koji će vam otkriti sve tajne zagrebačkih kvartova

Otkrijte tajne Mediterana: Luksuzno putovanje s Corsario jahtom

Započnite svoje putovanje Mediteranom na luksuznoj Corsario jahti i otkrijte svijet čarobnih gradova Jadrana. Corsario jahta idealan je način da istražite Hrvatsku obalu, vlastitim...

Facebook

99,687FanovaLajkaj