U promjenjivim pandemijskim uvjetima ovakve profile na Instagramu i Facebooku zaista ne trebate pratiti

Eliminirajte sve one i sve ono što u vama izaziva nemir!

Trenutno se nalazimo u jednoj specifičnoj situaciji koja od svih nas zahtijeva pojačan oprez i zdravu dozu straha. Strah vrlo lako može prijeći u paniku zbog više razloga, a jedan od onih na koji možete utjecati jest neprekidna online pristnost. Svakodnevna izloženost brojnim medijima te objavama na društvenim mrežama može vas preplaviti i odmaknuti vas od kritičnosti i zdrave perspektive koja je potrebna u ovim trenutcima.

Konstantno čitanje medija daje vam osjećaj prividne kontrole, ali u isto vrijeme povećava unutarnju razinu straha i stresa. Jednostavno morate uzeti predah od svega i paziti koliko puta dnevno posjećujete news portale!

No, ne manje važno, eliminirajte sve one osobe i profile na kojima nalazite informacije koje će negativno utjecati na vas i koje vam izazivaju nemir. Niste odgovorni za ovo što se trenutno događa, ali odgovorni ste za svoje mentalno zdravlje i dužni sebi eliminirati sve ono što nepotrebno stvara stres u ovim vremenima.

Srećom, barem na društvenim mrežama možete sami sebi složiti ugodno okruženje, a sve što vam je potrebno su tri točkice na desnoj strani objava na Facebooku gdje osobu možete “snoozati” na 30 dana ili je “unfollowati” (tako da ćete ostati prijatelji, ali više nećete vidjeti objave). I na Instagramu vas isto čekaju tri točkice u gornjem desnom kutu objava gdje nekoga možete “unfollowati” ili “mutati” (ostajete pratitelj tog profila, ali više se neće pojavljivati na feedu).

Vjerojatno već sami znate tko su osobe i profili koje trebate eliminirati zauvijek ili trenutno, ali ako vam je potrebna pomoć, u nastavku smo složili nekoliko uputa koje će vam poslužiti kao vodilja. Prestanite pratiti sve one koji:

– oni koji neopravdano šire paniku na bilo kojoj razini

– oni koji uopće ne shvaćaju ozbiljnost situacije i dijele postove iz izlazaka ili kućnih zabava na kojima se nalazi veliki broj ljudi

– oni koji šeraju tekstove s izraženim klikbejt naslovima i s neprovjerenim informacijama (često s opsukrnih medija)

– oni koji smatraju da je virus napravila vlada i namjerno ga pustila među ljude (općenito, teorije i teoretičari zavjere neće vam trenutno pomoći)

– oni koji svojim postovima obezvrjeđuju vaše napore da zaštitite sebe i svoje bližnje

– oni profili na koje morate regirati i čije objave u vama izazivaju snažnu potrebu za raspravama (nije vrijeme za borbu tipkovnicama)

FotoPexels
Lifestyle Techno U promjenjivim pandemijskim uvjetima ovakve profile na Instagramu i Facebooku zaista ne...

Ovaj trend u manikuri stvoren je za minimaliste

Iako francuska manikura više nema slavu kakvu je imala prije, brojne izvedenice upravo tog tipa manikure uživaju jednaku popularnost kao nekada, makar među ljubiteljima...

Osam kulinarskih grešaka koje je lako izbjeći

Koliko god imali iskustva u kuhanju, neke greške se uvijek mogu potkrasti. Donosimo vam osam koje lako možete izbjeći pri pripremanju vaših omiljenih jela. 1....

Sedam namirnica koje će vam dati energiju za cijeli dan

Jeste li znali da hrana bogata masnoćama i “praznim” kalorijama može uzrokovati osjećaj umora i tromosti? Zato je važno tijekom dana konzumirati namirnice koje...

Facebook

84,817ObožavateljiLajkaj

instagram