Zaboravite na fotošop uz ove genijalne aplikacije za uređivanje fotki na mobitelu

Za savršene fotografije nije potrebno biti grafički dizajner ili fotošop mag, jer postoje odlične aplikacije s kojima editiranje fotki postaje dječja igra.

Danas kada svi imamo barem nekoliko profila na raznim društvenim mrežama, uređivanje feeda i stvaranje prepoznatljive estetike postalo je nešto što većina ljudi koristiti za svoje “online” albume. Bili mi influenceri ili ne, većina nas voli vidjeti lijepo uređene, gotovo profesionalno snimljene fotografije. Kako bismo postigli savršen izgled naših fotki nije potrebno da znamo sve trikove fotošopa niti da budemo profesionalni modeli. Srećom, danas nam na raspolaganju stoji gomila aplikacija za uređivanje i obradu fotografija na mobitelu uz pomoć kojih u samo par minuta možemo iz obične fotke napraviti onu vrijednu pažnje.

Tako korisnici mogu birati između doista stotina aplikacija i alata za doradu fotografija, a mi smo ih razvrstali u nekoliko kategorija kako bismo vam olakšali snalaženje i odabir onog alata koji najbolje zadovoljava vaše potrebe. Bitno je napomenuti kako je sve ove aplikacije moguće downloadati u AppGallery trgovini na mobitelima.

Airbrush

Airbrush je iznimno popularna aplikacija za uređivanje fotografija i to prvenstveno jer je jednostavna za korištenje. Rad u ovoj aplikaciji fokusiran je na uređivanje selfija ili portretne fotografije pa omogućuje uklanjanje prištića, crvenih očiju ili pak mrlja na zubima. Omogućuje i provlačenje fotografije kroz nekoliko filtera, kontrolu svjetla i sjene te zatamnjivanje pozadine kako bi se portret dodatno istaknuo. Inicijalno je za probu dostupna besplatno, no dugoročno se korištenje ove aplikacije plaća.

LightX

Ova besplatna aplikacija nudi mnogo atraktivnih opcija, poput alata za doradu i promjenu pozadine, manipulaciju bojama i spajanje dvije fotografije u jednu. Postoji i opcija stvaranja kolaža, zamagljivanje, korištenje okvira te posebnih tematskih stickera.

Adobe

Adobe je jedan od onih slavnih alata koje koriste i profesionalni fotografi i dizajneri, a iako zahtijeva plaćanje, radi se o jednom od najkvalitetnijih servisa za obradu fotografija na svijetu. Unutar sebe Adobe nudi veliki izbor različitih aplikacija kao što su Lightroom i Photoshop Express, a koje su omiljeni izbor modnih fotografa koji ponekad trebaju na brzinu, a efektno doraditi fotke.

Fotor

Fotor spada među najpopularnije alate za obradu fotografija s više od 350 milijuna korisnika diljem svijeta, no nije najjeftiniji. S liste popularnih opcija za uređivanje fotografija treba izdvojiti obrezivanje, rotiranje, kontrast, ekspoziciju, sjene, a tu je i više od 100 različitih filtara što doista omogućava svakom korisniku da svoj selfi prilagodi vlastitoj estetici te svaku snimljenu fotografiju uštima s ostatkom svojeg Instagram feeda.

Photo Effects Pro

Photo Effects Pro je namijenjen ljubiteljima filtara i raznih efekata, a ovdje će vam biti dostupni deseci raznih dodataka. Crtanje prstom po fotkama, editiranje, obrezivanje, filtri i stickeri čine ovaj alat svestranim. Dobro je i to što je ova aplikacija besplatna.

Prisma

Prisma je neizostavna aplikacija kada govorimo o uređivanju fotografija. Oduševljenje i popularnost je Prisma stekla svojom opcijom provlačenja fotografija kroz različite filtre i umjetničke stilove. Stotine stilova privukle su više od 120 milijuna korisnika i stvorile veliku zajednicu oko Prisme, koja zauzima malo memorije na mobitelu, a vrlo brzo i jednostavno se koristi.

 

Pixlr

Pixlr spada među moćnije alate s odličnim brzopoteznim opcijama za uređivanje fotografije, no nudi i priliku da uronite u različite alate i opcije koje možete koristiti. Tako fotografije možete presvući raznim filtrima, ali i izbijeliti zube te ukloniti prištiće. Idealan spoj Instagram filtera i fotošopa.

FotoPexels
Lifestyle Techno Zaboravite na fotošop uz ove genijalne aplikacije za uređivanje fotki na mobitelu

povezano

jolie preporuke

Sedam namirnica koje će vam dati energiju za cijeli dan

Jeste li znali da hrana bogata masnoćama i “praznim” kalorijama može uzrokovati osjećaj umora i tromosti? Zato je važno tijekom dana konzumirati namirnice koje...

Trending

Facebook

84,810ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte