Više od deset govornika dijeli svoju viziju budućnosti na 11. TEDxZagreb događanju

Konferencija koja se ne propušta

Vizija budućnosti glavna je tema kojom se u svom ovogodišnjem izdanju bavi najveći TEDx događaj u Hrvatskoj, a koji će se ovog petka, 15. listopada održati u zagrebačkom Avant Gardenu.

TEDxZagreb ove godine donosi nam temu “Vision of the Future” te na jednom mjestu okuplja stručnjake iz različitih profesionalnih sfera, od neuroznanosti preko e-sporta, kinologije, robotike, umjetne inteligencije do fitness industrije, koji će s publikom podijeliti svoje ideje, iskustva i znanja te viziju budućnosti.

Koliko nam je svjetla budućnost, kako razumjeti pse, što nas čeka nakon pandemije, mogu li roboti razmišljati samo su neka od pitanja na koja će odgovoriti ukupno 13 govornica i govornika, a uloga moderatora ovogodišnjeg izdanja pripala je Aleku El-Kazalu, voditelju projekta ULTRA Europe i iskusnom MC-u.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TEDxZagreb (@tedxzagreb)

Među ovogodišnjim govornicima su sveučilišni profesor i znanstvenik Bojan Jerbić, bivši pomoćnik ministra znanosti i sadašnji izvanredni profesor FER-a te čovjek koji je doveo internet u Hrvatsku Predrag Pale, zatim neuroznanstvenik s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga Dinko Smilović, osnivač i direktor Good Game Globala Nikola Stolnik, a uz njih i podatkovni znanstvenik te tech poduzetnik Boris Agatić te partner i menadžer unutar OrlandoFit poslovne grupacije Orlando Lopac.

U nizu govornica, na TEDx pozornicu dolaze i trenerica pasa Ana Odak, suosnivačica i potpredsjednica Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI) Hajdi Ćenan, odvjetnica Marijana Šarolić Robić, profesionalna balerina Andrea Solomun, osnivačica ustanove Makronova i direktorica poduzeća BioVega te jedna te pionirka stila zdravog života na ovim prostorima Jadranka Boban Pejić, ali i diplomirana novinarka te konzultantica za odnose s javnošću Andrea Tintor i trenerica pozitivne psihologije, interpersonalnih i trenerskih vještina Mirna Šmidt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TEDxZagreb (@tedxzagreb)

Podsjećamo, TED je najpoznatija globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja, a TEDx događaji se organiziraju u više od 200 zemalja svijeta, dok snimke govora na YouTube platformi broje stotine milijuna pregleda. TEDx u Hrvatskoj djeluje od 2010. godine kada je održan prvi TEDxZagreb događaj, a to ga čini najstarijim, najvećim i najpopularnijim TEDx događajem u Hrvatskoj.

Sve detalje o ovogodišnjem izdanju pronađite na službenoj stranici.

LifestyleViše od deset govornika dijeli svoju viziju budućnosti na 11. TEDxZagreb događanju

Otkrili smo najčarobniji blagdanski interijer u gradu!

Spektakularno predstavljena „Službena Harry Potter kuharica – Slatke i slane čarolijeˮ, objavljena na 20. obljetnicu prvog filma o malom čarobnjaku, nastavlja inspirirati i buditi...

Mirisna svijeća “Mogu sve što poželim” krije posebnu priču

Udruga za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom Mogu sve, u ovom čarobnom periodu godine, predstavlja projekt pod nazivom „Mogu sve što poželim“ u suradnji...

Facebook

85,763FanovaLajkaj

instagram