Jedno sasvim posebno vjenčanje u Trogiru

Dalmatinski grad kao najljepša kulisa ljubavne priče...

0
2910

Nije tajna koliko nam je pandemija korona virusa zakomplicirala život, i to na brojnim poljima. U toj “pauzi” života stagnirale su mnoge sitnice pa tako i vjenčanja i proslave. Srećom, život se vraća u normalu, a i organizacije vjenčanja ponešto su opuštenije nego prošle godine. Veselimo se vidjeti proslave, slavlja, sretne i zadovoljne ljude, još kada se to sve iskobinira s jednim od najljepših gradova na svijetu, Trogirom, našoj sreći nema kraja.

Priliku da zavirimo u jedno takvo vjenčanje omogućila nam je Nina Klarin, voditeljica odjela za društvene mreže u agenciji 404, i Mateo Carev, poduzetnik, koji su svoje vjenčanje bili prisiljeni odgoditi prošle godine, ali kako priznaju – sve je na kraju došlo na svoje mjesto.

Kao što će mnogi odmah uočiti preko fotografija, ovaj mladi par je za destinaciju svog vjenčanja izabrao Trogir, a Nina nam je otkrila da to čak i nije njen grad, ušao bi u uži izbor. “Trogir kao grad i katedrala sv. Lovre kao simbol grada imaju posebno značenje u mom životu i posebno mjesto u mom srcu tako da mjesto održavanja obreda nikada nije bilo upitnoMi smo za mjesto okupljanja odabrali gradsku ložu koja osim što je prekrasan dio povijesti grada koji datira iz 13. stoljeća ujedno i jako prikladno mjesto s obzirom da se katedrala nalazi s druge strane trga pa gosti nisu trebali dugo hodati do crkve. Čak i da nisam iz Trogira vjerujem kako bi se sigurno našao na mapi mjesta za moje vjenčanje jer je grad koji ima posebnu čar i odiše romantikom. A moram dodati i kako je posebno zahvalan za fotografije s vjenčanja, mi se nismo morali ni truditi, trogirske stare ulice i šarm su odradili svoje.”

Zanimalo nas je koji je bio najizazovniji dio planiranja vjenčanja, ali Nina i Mateo odlučili su sebi ovaj dio u potpunosti olakšati budući da žive i rade u Zagrebu pa su organizaciju prepustili Samphire events timu koji se pobrinuo za to da se sve želje mladenaca i uzvanika usklade. Da nije osoba koji voli komplicirati, mladenka je dokazala izborom vjenčanice te iskreno priznala da je svoju haljinu pronašla u rekordnom roku. “Stvarno nisam cura koja je cijeli život maštala o vjenčanju i savršenoj haljini, ionako sam više dobre-cipele-osoba. Haljinu sam kupila u roku od 20 minuta u prvom butiku u kojem sam bila i to je bila treća haljina koju sam probala. Na umu sam imala nešto sasvim drugo, ali sam na nagovor prijateljice probala jedan uži model ‘čisto da vidim kako mi stoji’ i kad sam se vidjela to je odmah bilo to i nisam se htjela dalje premišljati.”

Kao mnoge mladenke danas, za samu proslavu Nina je izabrala drugu vjenčanicu, odnosno haljinu kako bi nesputano mogla uživati sa svojim prijateljima i rodbinom i kako nam kaže – to je bila jedna od najboljih odluka. “Vjenčanica je meni bila stvarno lijepa i znam da je nosiš samo taj dan, ali ja sam se na svom vjenčanju htjela prvenstveno dobro zabaviti s najdražim ljudima i nisam htjela da me teška i nepraktična haljina u tome sputava. Odradila sam još prve formalnosti u vjenčanici i jedva sam dočekala presvući se u nešto udobnije. Tu drugu haljinu sam dugo škicala i cure su mi je poklonile za djevojačku.”

Nina i Mateo imali su vjenčanje koje bi se moglo opisati kao tradicionalno, ali ipak napravili su odmak u brojnim sitnicama pa su tako primjerice izbjegli ukrašavanje auta i revere jer nisu htjeli dodatnu, nepotrebnu plastiku. Potrudili su se izbjeći stvari koje nisu održive, a to se najbolje vidjelo i u izboru zahvale za goste koji su dobili sukulente u malim staklenkama.

Za kraj nas je zanimalo postoje li detalji koje bi sada nakon što je sve iza njih promijenili i što im je bilo najljepši detalj cijelog dana i večeri. “Stvarno ne volim žaliti ni za čim što je iza mene tako da ne bi promijenila ni jednu jedinu stvar s dana našeg vjenčanja. A ono što mi je bilo najljepše je atmosfera i energija koju su stvorili naši prijatelji i obitelji. Bio je baš jedan dobar party. 🙂 Jako smo zahvalni na ljudima koje imamo u životu i užasno nam je stalo do održavanja tih odnosa.”
Nina i Mateo, hvala što se sa nama podijelili detalje vašeg posebnog dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime