5 stvari koje trebate učiniti za vašu kožu dok ste trudni

Postoji mnoštvo savjeta o tome što biste trebali raditi dok ste trudni, zato je bitno kad je u pitanju njega vaše kože pojednostaviti stvari.

Donosimo vam pet jednostavnih stvari koje možete učiniti za vašu kožu dok ste trudni.

 

Uzimajte svoje prenatalne vitamine

Čak i ako je vaša prehrana dobro uravnotežena, teško je unijeti u tijelo sve hranjive tvari koje su potrebne za vas i vašu bebu. Dakle, ne samo da su prenatalni vitamini nužni nego su i od velike koristi za vašu kožu i kosu.

Hidratizirajte svoju kožu

Iako genetika i drugi čimbenici koji su izvan vaše kontrole odlučuju o tome hoćete li dobiti strije, redovito hidratiziranje vaše kože može umanjiti njihov izgled. Također, nudi vam trenutno olakšanje za svrbež i nelagodu. Potražite formule koje sadrže prirodna ulja poput kokosa, jojobe ili vitamina E. Kakao i shea maslac su također dobre opcije.

Koristite kreme za zaštitu od sunca

Zbog osciliranja hormona tijekom trudnoće vaša koža proizvodi više melanina nego inače te je sklona hiperpigmentaciji (posebno oko čela i obraza). Zaštitite sebe i svoju kožu kremom za sunčanje s mineralima poput cinka i titana (ili oboje).

Oboružajte se s vitaminom C

Najbolja stvar koju možete učiniti za vašu kožu dok ste trudni (osim korištenja kreme za sunčanje) je koristiti vitamin C serum. Ne samo da pomaže u proizvodnji kolagena (proteina koji koži daje čvrstoću i elastičnost) nego i dodatno štiti stanice od oštećenja UV zrakama.

Budite oprezni oko sastojaka proizvoda

Imajte na umu da sve što se primjenjuje na kožu se može apsorbirati u krvotok i utječe na dijete, čak i u najranijim stadijima trudnoće. Neki uobičajeni sastojci na koje trebate pripaziti su retinol (poput Retin-a i retinil palmitat-a), benzoil peroksid (koristi se u proizvodima za sprječavanje akni), formaldehid (često se nalazi u lakovima za nokte) i aluminij (zamijenite svoj dezodorans onim prirodnim). Ako ste u panici zbog nemogućnosti liječenja akni, popričajte sa svojim liječnikom o sigurnim opcijama kao što su glikolne (ili mliječne) kiseline i sumpor.

LifestyleZdravlje5 stvari koje trebate učiniti za vašu kožu dok ste trudni

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram