Dugovječnost i vitalnost sa Spermidinelife proizvodima: putovanje prema ‘well-ageingu’

SpermidineLIFE® trenutno je jedini spermidin dodatak prehrani na tržištu odobren kao nova hrana.

U današnjem svijetu, gdje se fokus često stavlja na mladost i ljepotu, rijetko se govori o ključnim elementima za zdravo i dugovječno starenje. Svi starimo, ali neki ipak stare bolje od drugih pa danas ipak više govorimo o  “well aging-u” umjesto “anti aging-u”. Stoga je cilj novih istraživanja starenja ostati vitalan i zdrav što je duže moguće jer  svi želimo dobro izgledati, ali istovremeno želimo biti i zdravi.

Što je Autofagija i čemu služi post?

Jedan od načina da se uspori proces biološkog i fiziološkog trošenja je poticanje autofagije, ključni biološki proces koji omogućava čišćenje i obnavljanje stanica tijela. Autofagija, riječ izvedena iz grčkog jezika, znači “jesti samog sebe”, a to je proces kojim stanice razgrađuju i recikliraju svoje nepotrebne ili oštećene dijelove. Ovaj proces je ključan za održavanje zdravlja stanica i organizma u cjelini, jer omogućuje uklanjanje toksina i oštećenih komponenti, te potiče regeneraciju i obnovu stanica.

Spermidin, prirodni spoj koji se nalazi u mnogim biljkama i namirnicama poput pšeničnih klica, ima ključnu ulogu u poticanju autofagije. Znanstvenici su dokazali da dodatak spermidina može pomoći u poticanju ovog biološkog procesa, što rezultira čišćim i zdravijim stanicama te time pridonosi dugovječnosti i vitalnosti organizma.

Ovaj spoj se nudi kao dodatak prehrani pod nazivom SpermidineLIFE®, koji je trenutno jedini spermidin dodatak prehrani na tržištu odobren kao nova hrana. Istraživanje spermidina započelo je na Sveučilištu u Grazu 2008. godine, a rezultati su bili toliko obećavajući da je tvrtka Longevity Labs+ osnovana kao “intelektualni spin-off” sveučilišta. Prvi dodatak prehrani na bazi spermidina, pod nazivom “spermidineLIFE® Original 365+”, predstavljen je na tržištu Austrije 2019. godine, a ubrzo je osvojio i njemačko tržište te ostatak EU i SAD.

Ali što točno čini SpermidineLIFE proizvode tako posebnima? SpermidineLIFE je svjetski prvi prirodni dodatak prehrani bogat spermidinom, razvijen pod vodstvom vodećih svjetskih znanstvenika za starenje. Ovi proizvodi ne samo da su sigurni i tolerabilni, već su i podvrgnuti kliničkim ispitivanjima koja potvrđuju njihovu učinkovitost u poticanju autofagije i pružanju podrške zdravom starenju.

Investiranje u svoju budućnost danas, sa SpermidineLIFE proizvodima može biti ključ za osiguranje ne samo dugovječnosti, već i vitalnosti u godinama koje dolaze. Uz pravilnu njegu tijela i poticanje prirodnih bioloških procesa poput autofagije, možemo osigurati da starenje ne bude samo o broju godina, već i o kvaliteti života, ali i izgledu kose, kože te zdravlja i vitlnosti organizma.

Osnova svih proizvoda SpermidineLIFE® je CelVio Complex®, ekstrakt pšeničnih klica bogat spermidinom, koji je certificiran kao nova hrana u EU. Nekoliko nezavisnih klinika i sveučilišta potvrđuje podnošljivost i sigurnost ekstrakta, a zahvaljujući certifikatu, CelVio Complex® odobren je za studije na ljudima i koristi se u istraživačke svrhe na sveučilištima poput Oxforda, Berlinske Charite i Sveučilišta u Grazu.

Dosadašnja istraživanja pokazuju da spermidin sadržan u CelVio Complex® intervenira u procesu autofagije putem različitih mehanizama. Proizvodi SpermidineLIFE® namijenjeni su osobama koje žele podržati obnovu stanica vlastitog tijela i dati doprinos zdravom starenju. S obzirom na smanjenje razina spermidina s godinama, veći unos ovog spoja može kompenzirati taj nedostatak i pružiti podršku vitalnosti i zdravlju tijela u procesu starenja i naravno pomoći da izgledamo i osjećamo se bolje.

Svi navedeni proizvodi od nedavno su dostupni i u Hrvatskoj, a mogu se pronaći na Instagram profilu Genoaza.

LifestyleZdravljeDugovječnost i vitalnost sa Spermidinelife proizvodima: putovanje prema 'well-ageingu'

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

ALDUK predstavlja svoju proljetno/ljetnu kolekciju ili točnije rečeno čak tri nove kolekcije!

U novoj, proljetno/ljetnoj sezoni ALDUK nam donosi svoje tri kolekcije koje vizualno naslućujemo putem nepretencioznog modnog editorijala fotografkinje Sanje Jagatić. Zaštitno lice je nagrađivana Klara...

Neuspjeh je normalan dio biznisa i života, osvijestim ga, prožvačem i s više mudrosti nastavim dalje

Odlasci na terene, traženje dobrih lokacija i nekretnina, razgovori i savjetovanje klijenata, prodaja… Svakodnevna je to dinamika Martine Naletilić, suvlasnice agencije za prodaju nekretnina...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram