Humanitarni karakter, važna tema i dobro društvo: Andrea Solomun organizira event na koji morate doći

Četvrti po redu &Body humanitarni event zakazan je za 10. lipnja.

Dana 10. lipnja 2023. u trening centru ANDREA’S ROOM, Berislavićeva 21, održat će se četvrti po redu humanitarni &Body event, a ako dosad niste čuli za ove događaje u Zagrebu – svakako je vrijeme da se to promijeni. Naime, radi se o eventu koji spaja znanost, stručnjake iz polja fitnessa, medicine, faramacije, nutricionizma i psihologije, a sve kako bi građanima prenijeli znanja i alate kojima mogu unaprijediti svoj život.

Cilj ovog četvrtog eventa, a čija je organizatorica Andrea Solomun, naša proslavljena plesačica, koreografkinja i trenerica, je potaknuti ljude da saznaju nešto više o gorućoj temi pretilosti u današnjem društvu. Osim nje, govornici na eventu bit će i Dr.sc. Dr.med. Ana Marija Liberati Pršo, farmaceutkinja Lucija Tešija i Dr.sc psihologije Igor Mikloušić. Druženje počinje u 10h te traje do 14h u subotu 10. lipnja, a uključuje niz predavanja, radionica, panela, tjelovježbi i sličnih aktivnosti, uz nagrade i poklon pakete sponzora.

Razgovarali smo s Andreom kako bi nam otkrila sve potankosti u vezi ovog događanja, kao i otkrila nešto više o tome što ju potiče da organizira ovakve evente.

Objasni nam ukratko koja je tema ovog eventa i zbog čega je ona značajna za širu javnost?

Tema je ovog puta pretilost i njezin utjecaj na kvalitetu života. Kako je upravo pretilost ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu u drastičnom porastu, a siguran je put k brojnim bolestima, onima koje se tiho prikradaju i narušavaju cjelokupnost zdravlja i života, veoma je važna edukacija koju pružamo upravo putem svih &Body humanih evenata.

Ovo je 4. humanitarni &Body event – kako je krenula priča s ovim tipom eventa i kako se biraju teme, sugovornici, koji je krajnji cilj?

Kad sam kreirala &Body platformu odmah sam znala da mi je krajnji cilj ljudima pružiti cijelu sliku podizanja zdravlja i kvalitete života u svim njegovim aspektima. Odnosno, ne samo prehranom ili samo treninzima nego svime onime što se isprepliće u kreiranju našeg ukupnog zdravlja. Recimo, to je menadžment stresa, higijena sna, metaboličko zdravlje, briga o odnosima s drugima itd.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ANDREA SOLOMUN (@andreasolomun)

Shvatila sam da je ovakav oblik evenata sigurno mjesto za dijeljenje i učenje i okupila sam tim ljudi s kojima surađujem. Najčešće sama biram teme. Istražujem koji su to znanstvenici, doktori, stručnjaci kompetentni, a opet dovoljno prizemljeni u komunikaciji da mogu doprijeti do ljudi. U svemu mi pomaže i moj mali, ali predani tim suradnika pa i oni predlažu ideje tema i gostiju.

Cilj je educirati prosječnog čovjeka koji niti ne zna koliko je znanost daleko otišla te se utapa u neznanju bombardiran kontradiktornim informacijama konzumerističkog društva i tako izgubljen, stresiran i bolestan polagano odumire. Ovaj event tom čovjeku želi dati konkretne znanstveno provjerene informacije koje onda sam može implementirati i koristiti ovisno o vlastitim ciljevima i lifestyleu.

U kratkim nam crtama objasni – zbog čega je pretilost goruća tema o kojoj bismo svi trebali više znati?

Imamo veliki problem kao društvo. Izjednačili smo ljubav prema sebi kroz tzv. #bodypositivity s pojmom zdravlja. U porastu je dijabetes 2, bolesti takozvanog metaboličkog sindroma, a da ne spominjem utjecaj svega toga na duljinu života i narušavanje kvalitete života i vrijeme provodimo po bolnicama. Skloni smo ekstremima oduvijek. Kako mršavost i bolesti poremećaja prehrane vode u smrt na isti način to radi bolest debljine. Razlika je samo u tom što na drugoj konzumeristički magnati poput prehrambene i kozmetičke industrije zarađuju.

Ovo je svojevrsni produžetak znanja koje dijeliš putem svojeg &Body programa. Reci nam o čemu je u njemu riječ i zbog čega je on drugačiji od svih ostalih edukacija i fitness programa na tržištu?

Postoje stotine tisuća fitness programa. U moru svih htjela sam napraviti nešto autentično s fokusom na održivost. Znači, ne treniranje za ljeto i novu haljinu nego za život. Posebnost &Body programa je što je zaokružena priča koja nema fokus samo na treninge nego i na edukaciju o higijeni sna, kvaliteti prehrane, važnosti redovnih pregleda… Ima znanstveni pristup koji pojedinca educira kako da implementira nove navike i time podigne kvalitetu života.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ANDREA SOLOMUN (@andreasolomun)

Eventi koje ti organiziraš uvijek isprepliću znanost, medicinu i fitness – što je nešto što se u moru fitness ponude na društvenim mrežama rijetko vidi. Kojim se smjernicama vodiš pri predavanjima i općenito u radu s klijentima? Koje su tvoje vrijednosti koje nastojiš širiti drugima?

Znanje je moć, a znanje o sebi je super moć. To mi je misao vodilja. Nisam tu zauvijek. Nisu niti moji klijenti. Nije nitko. Želim ljudima dati alate i naučiti ih kako ih korištenjem prilagoditi trenutnim ciljevima u odnosu na lifestyle i svoje mogućnosti dok su tu. Da nam svima život bude bolji.

Event je humanitarni. U koju svrhu je dosad doniran novac od kotizacija te u koju će biti doniran ovaj put?

Do sad smo novac donirali bolnici Bistra i Zagrebačkom dijabetičkom društvu. Ovog puta ide centru BEA koji se bavi poremećajima hranjenja.

Finalno, zašto misliš da bi svatko trebao doći na ovaj događaj?

Naučit će nešto o sebi i o drugima. Dobit će korisne informacije i alate za bolji život. Dobit će poklone i to ne samo materijalne nego i duhovne. Ali sve ovo bih sažela u jednu rečenicu: Zato što će biti inspiriran i motiviran da napravi održivu promjenu, podigne kvalitetu života i produlji život.

Kao što je rečeno, događaj ima humanitarni karakter s obzirom na to da će se kotizacije donirati Centru za poremećaje hranjenja BEA. Cijena jedne kotizacije je 50 EUR te se možete prijaviti do 7. lipnja 2023. na mail: andbody@andreasolomun.com uz napomenu da je broj mjesta ograničen.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ANDREA SOLOMUN (@andreasolomun)

LifestyleZdravljeHumanitarni karakter, važna tema i dobro društvo: Andrea Solomun organizira event na...

Kako biti podrška u trenutku suočavanja s dijagnozom raka dojke?

Mjesec listopad je poseban mjesec jer je posvećen borbi protiv raka dojke. Samim time, vrijeme je kada se diljem svijeta ističe važnost prevencije, ranog...

Za sve fanove ‘Friendsa’: Preslatke jeftine Sinsay jastučnice!

Humoristična serija ‘Friends’ koja je obilježila 1990-e odavno uživa kultni status, a zbog svoje feel-good vibre gledatelji joj se sada već desetljećima stalno iznova...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram