Kako održati dobru formu vježbajući kod kuće?

Ako želite održati formu, ne trebate nužno ići u fitness centre. Vježbanje kod kuće može također donijeti rezultate jer sve je bolje nego ništa, pod uvjetom da vježbe izvodite pravilno i s maksimalnim oprezom.

Čak i bez sofisticiranih sprava za vježbanje, učinkovita vježba je još uvijek moguća, no trebat će vam neke osnove i volja. Za aerobni trening, najvažnija stavka je adekvatna sportska obuća. Neodgovarajuća obuća može potencijalno dovesti do ozljeda. U sportskim trgovinama možete tražiti savjet prodavača koje tenisice izabrati i za koju aktivnost. Uz obuću, važna je i odjeća u kojoj se dobro osjećate te da je napravljena od materijala koji dišu i brzo se suše. Da biste sigurno i učinkovito vježbali kod kuće, trebate biti fokusirani na trening. Pokušajte odraditi najmanje 30 minuta vježbanja umjerenog intenziteta, 3-4 dana u tjednu, kako biste ostali u formi.

Nekoliko odličnih savjeta:

  1. Pokušajte tehniku vježbi usvojiti od početka kako biste bili sigurni da ispravno koristite svoje mišiće.
  2. Ne zaboravite zagrijavanje na početku te hlađenje na kraju aktivnosti i uzmite dan za odmor.
  3. Pazite na prehranu – pratite dnevni kalorijski unos kao i unos tekućine; pijte vodu prije, tijekom i nakon aktivnosti.
  4. Budite svjesni vremenskih uvjeta u kojima vježbate te provjerite imate li adekvatnu obuću i opremu s obzirom na izabranu aktivnost.

Dok kupujete opremu za kućnu upotrebu pripazite na jednostavnost korištenja, svestranost, cijenu i izdržljivost. To se tiče i odjeće u kojoj vježbate. Ima divnih stvari stvari brendova Reebok, Nike i Puma, a nama je posebno zanimljiv kvalitetan brend po pristupačnoj cijeni Energetics fitness, koji je ekskluzivno dostupan u Intersportu.

LifestyleZdravljeKako održati dobru formu vježbajući kod kuće?

Severina oduševila prepunu ljetnu pozornicu Opatije

Nastup za koji se Severina pripremala dugo vremena, a dio čega je po prvi puta prenosila i na svojim društvenim mrežama, gdje broji preko 2 milijuna...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram