Ravnotežom u crijevima do željene figure

„Manje jedi - više troši i kilogrami će nestati“, rečenica je koju ste sigurno čuli ukoliko ste spomenuli svoj višak kilograma.

No, je li ovaj savjet održiv? Mogu li se mnogobrojni metabolički  procesi svesti na običnu kalkulaciju? 1000 kalorija iz brokule i 1000 kalorija iz gaziranog soka je i dalje 1000 kalorija, ali za dobrobit našeg organizma nije isto konzumiramo li isti broj kalorija iz povrća ili takvog pića, tvrdi dr. Vlaho Šapro, autor Fitometaboličke Dijete i voditelj centra za mršavljenje Sapro Slimming Clinic.

Hrana je informacija

Hranu ne možemo doživljavati samo kroz računanje kalorija, čak ni kad govorimo o mršavljenju. Hrana je poruka – ona je informacija našim stanicama, našem DNK-u. Obrok bi trebao obilovati zdravim, raznovrsnim i raznobojnim namirnicama koje će nahraniti naše stanice, omogućiti nam sitost, a neće prouzročiti dodatno nakupljanje kilograma.

Prije svega, potrebno je osvijestiti da je jedino zdravo mršavljenje ono u kojem isključivo gubimo neželjenu mast, zadržavamo ili povećavamo mišićnu masu i povećavamo hidrataciju organizma. Da bismo to postigli, u Fitometaboličkoj Dijeti prvo potičemo detoksikaciju, zatim uspostavljamo hormonsku ravnotežu i na kraju ubrzavamo metabolizam.

Crijevne bakterije kao uzrok nakupljanja kalorija

U Fitometaboličkoj Dijeti, u procesu zdravog mršavljenja posebnu pozornost posvećujemo zdravim crijevima i crijevnom mikrobiomu. Naime, mnoge osobe ne mogu smršavjeti usprkos radikalnim dijetama i vježbanju. Jedan od razloga leži u crijevima.

Crijevna mikrobiota sadrži firmikute (debljajuće crijevne bakterije) i bakteroide (bakterije zadužene za mršavljenje). Osobe koje imaju višak firmikuta u crijevima, apsorbiraju dodatne šećere koje ove bakterije stvaraju, uz kalorije koje se ionako nalaze u hrani. Taj „skriveni“ izvor energije može biti odgovoran za do 15% dnevnog unosa kalorija. Bakteroidi, s druge strane, izlučuju višak šećera iz tijela putem stolice.

U zdravoj crijevnoj flori ove dvije skupine bakterija su u međusobno uravnoteženom omjeru 2:1, dok kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom, udio firmikuta može biti višestruko veći – čak 2000:1. Upravo se zato osobe s poremećenom crijevnom florom više i brže debljaju te teže gube kilograme, od onih osoba čija je crijevna flora u ravnoteži.

Uloga dobrih bakterija pri mršavljenju

Crijevnu floru nužno je hraniti korisnim bakterijama, ali i hranjivim tvarima i vlaknima, što postaje sve teže s užurbanim načinom života te smanjenom konzumacijom voća, povrća i cjelovitih žitarica. U tom slučaju od pomoći može biti sinbiotik OMNi-BiOTiC® metabolic, dodatak prehrani koji sadrži 7 ljudskih bakterijskih sojeva s minimalno 3 milijarde bakterija u 1 vrećici, uz aktivacijsku matricu, koji dovode crijevnu floru u ravnotežu.

Uz unos dobrih bakterija, preporučuje se bakterije nahraniti omiljenom hranom u vidu dodatka prehrani OMNi-LOGiC® Jabučni pektin, koji pomaže rast i djelovanje bakterija odgovornih za mršavljenje – bakteroida. Ako bakteroidi imaju dovoljno dostupnog jabučnog pektina, razmnožavaju se i trajno nastanjuju crijeva te ne dopuštaju prevlast firmikutima, odnosno „debljajućim bakterijama“.

Tijekom procesa mršavljenja, uvijek je dobro obratiti pažnju i na otkiseljavanje organizma, koje upravo zbog jednolične prehrane može biti prepreka gubitku kilograma. META-CARE® Basic 3 sadrži vrijedne minerale kalij, kalcij i magnezij, koji potiču rad probavnih enzima, uravnotežuju elektrolite, opuštaju mišiće, uz dodatak ekstrakata mediteranskih biljaka – origana, ružmarina, timijana, kadulje i komorača.

Osim obuhvaćanja mnogobrojnih procesa u našem organizmu na fizičkoj razini, zdravo mršavljenje najčešće uključuje i promjenu postojećih uvjerenja o prehrani te uspostavljanje novog odnosa s hranom, a često i sa samim sobom. Ovo rezultira time da osoba, osim što dobije novu figuru, upozna i jednog novog „poboljšanog“ sebe, kojem se zdravlje i kvaliteta života mijenjaju na bolje, što je i sam cilj procesa zdravog mršavljenja.

Detaljnije o proizvodima:

https://omni-biotic.hr/proizvod/omni-biotic-metabolic/

https://omni-biotic.hr/proizvod/omni-logic-jabucni-pektin/

https://omni-biotic.hr/proizvod/meta-care-basic-3/

Više o ostalim proizvodima Instituta AllergoSan pronađite na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

LifestyleZdravljeRavnotežom u crijevima do željene figure

Ljeto počinje uz KulaKula Festival i Doris Dragović u Kuli Kamerlengo

Šest ljeta za redom Trogirani i njihovi gosti uživaju u glazbenom slavlju pod nazivom KulaKula Festival koji se prometnuo u pravog malu glazbenu poslasticu...

Znamo gdje trebate potražiti novi primjerak kupaćeg kostima

Mada nam je izgledalo kao da se ljeto neće pojaviti, srećom, svibanjske kiše napravile su pauzu i podsjetile nas da nas još manje od...

Uronite u svijet modernih muških i ženskih parfema

U svijetu mirisa parfemi imaju moć izraziti našu individualnost. Svaki muškarac i svaka žena imaju svoj jedinstveni mirisi koji odražava njihov stil i osobnost....

Fotografije Baš Naš Sunset festivala izgledaju čarobno! Saznajte što vas sve očekuje

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj...

Atraktivan stalni postav izložbe „Dodir rijeke i mora“ u sklopu posjetiteljskog centra„Kanal sv. Ante“

Stalni postav izložbe „Dodir rijeke i mora“, kao elaborirana interpretacija znanstvenog proučavanja i praćenja tamošnjeg krajobraza, predstavlja osnovni izvor edukativno-poučnih te ujedno i zabavno-rekreativnih...

U Zagrebu konačno počinje PLACe market – projekt koji dovodi život na Dolac

Nedavno je u Zagrebu najavljen PLACE market, nacionalni projekt revitalizacije tržnica kojemu je cilj oživjeti hrvatske tržnice nakon radnog vremena. Tako svakog petka u sunčanom periodu tržnice nakon...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram