Sve što trebate znati o autosjedalicama saznajte u Baby Centeru

Iz rodilišta vaši mališani izlaze u autosjedalici i rijetko koji roditelj pomisli na vožnju djeteta bez odgovarajuće autosjedalice.

Po zakonu, u Hrvatskoj se djeca mogu voziti automobilom samo u autosjedalici i to do djetetovih 150 centimetara visine i 36 kilograma težine, u većini slučajeva je to do oko 12. godine života. Zato je važno birati odgovarajuće autosjedalice koje, osim sigurnosti, moraju pružiti i zadovoljavajuću razinu udobnosti. Prije nego što krenete na put, važno je provjeriti u kojem je stanju autosjedalica te odgovarali vašem djetetu.

Vrste autosjedalica

Ranije kategorizacije autosjedalica uključivale su dob djeteta. Uzevši u obzir da djeca različito napreduju, autosjedalice je postalo lakše kategorizirati prema djetetovoj visini i težini, to je takozvana regulativa i-Size čiji je cilj poboljšanje sigurnosti djece u prometu u Europi. Također, svake godine na tržištu je sve više autosjedalica koje imaju mogućnost okretanja u smjeru vožnje kao i vožnje u suprotnom smjeru. U slučaju nesreće, djeca koja sjede u suprotnom smjeru, imaju manje eventualne zdravstvene posljedice udarca. Kupnja rabljene autosjedalice nerijetko se čini jednostavnim i financijskim prihvatljivim rješenjem, ali moramo naglasiti kako su plastični dijelovi i dijelovi autosjedalice tijekom korištenja izloženi su različitim vremenskim uvjetima, što može dovesti do ozbiljnih posljedica u slučaju nesreće. Kupnja nove autosjedalice osigurava da će dijete biti maksimalno zaštićeno u slučaju nesreće, što omogućuje sigurno i ugodno putovanje. Krenimo redom.

Autosjedalice grupe 0+ , popularno ih zovemo ‘jajetom’, prva je autosjedalica i koristi se od rođenja djeteta. Koristi se dok ne dosegne 13 kilograma.

Grupa 0/1 se može koristiti od bebinih prvih dana i postavlja ih se suprotno od smjera vožnje na stražnjem sjedalu automobila za djecu do 9 kilograma težine. Nakon što dijete prijeđe 9 kilograma, autosjedalica ove grupe postavlja se u smjeru vožnje (no preporuka je da se dijete što dulje vozi u smjeru obrnutom od smjera voženje) i mogu ih koristiti djeca do 18 kilograma težine ili do 104 centimetra visine. Recimo da je to do, otprilike, navršenih 4 godine života.

Novo u ponudi Baby Centra – autosjedalice grupe 0+/1/2 i 0+/1/2/3

Autosjedalice grupe 0+/1/2 i autosjedalice 0+/1/2/3 novitet su na tržištu i prate vaše dijete tijekom odrastanja te rastu s njime. Autosjedalica grupe 0+/1/2 namijenjena je djecu od rođenja do 25 kilograma (otprilike do 7 godine djetetova života). Koristi se obrnuto od smjera vožnje 4 godine te u smjeru vožnje iduće 3 godine, pružajući tako produljeno razdoblje korištenja te povećava udobnost djeteta, ali i roditelja. Autosjedalica grupe 0+/1/2/3 dizajnirana je da raste s djetetom od rođenja do 36 kilograma te je izrađena po iznimnim sigurnosnim standardima.

Autosjedalice grupe 1 mogu se koristiti za djecu koja teže od 9 do 18 kilograma. Sjedalice iz ove grupe postavljaju se u smjeru vožnje također na stražnjem sjedalu automobila. I ove sjedalice se mogu koristiti otprilike do navršene četvrte godine života.

Autosjedalica grupe 1/2/3 primjerena je za djecu od 9 do 36 kilograma. Postavljena je u smjeru vožnje te prati rast djeteta tijekom odrastanja pružajući ugodnu vožnju.

U grupu 2/3 ubrajaju se autosjedalice koje su pogodne za djecu od 15 do 36 kilograma. Postavljaju se u smjeru vožnje na stražnje sjedalo automobila, a dijete se veže sigurnosnim pojasom automobila.

Izbor idealne autosjedalice za vaše dijete nije nimalo lagan posao i u moru informacija i savjeta ponekad je teško pronaći idealnu. Baby Center, osim što nudi širok izbor autosjedalica svojim kupcima nudi i pogodnost – osobno savjetovanja za kupovinu autosjedalice. Nazovite odabranu Baby Center trgovinu u vašem gradu i dogovorite svoj termin.

Svu ponudu i akcije Baby Centera možete provjeriti ovdje, a Baby Center će svakodnevno na Instagram profilu informirati svoje pratitelje o korisnim sadržajima kao i tekućim aktivnostima.

Za one koji žele i dalje kupovati iz „fotelje“ posjetite internetsku trgovinu babycenter.hr.

FotoPR
LifestyleZdravljeSve što trebate znati o autosjedalicama saznajte u Baby Centeru

Facebook

99,687FanovaLajkaj