U borbu protiv stresa uz pomoć meditacije: 4 aplikacije za pomoć pri opuštanju

Meditacija je odlična antistres metoda koju biste trebali početi prakticirati, a tehnologija vam pri tome može dodatno pomoći.

U doba kada nam se čini da je pošlo po zlu sve što je moglo i kada mnogi od nas ni ne pomišljaju na miran i spokojan san, potrebno se naoružati strpljenjem i potražiti pomoć za nošenje sa stresom u tradicionalnim tehnikama disanja. Naime, meditacija je odličan alat koji je svima dostupan, a koji uvelike može olakšati naš život u stresnim, neizvjesnim situacijama.

Naime, istraživanja pokazuju da je upravo drevna duhovna praksa meditacije iznimno blagotvorna na našu psihu, umirivanje uma i sprječavanje nastanka mnogih mentalnih i tjelesnih problema. S obzirom na koronavirus, potrese i krajnje buran kraj ove godine, mi mislimo da je idealno vrijeme da se počnemo baviti tehnikama disanja i umirivanja uma.

Kada smo nervozni naše misli prelaze u “zadani način” – što uključuje ponovnu reprodukciju prošlosti, brigu o budućnosti i doživljavanje drugih negativnih misli. Nemiran um može povećati rizik od bolesti, kao što su srčani udar, moždani udar, visoki krvni tlak i dijabetes. Također, dugotrajni stres može ubiti stanice u mozgu i oštetiti DNA na način koji predviđa bolesti povezane sa starenjem, uključujući rak.

Zbog svega ovoga, još danas isprobajte meditirati i pokušajte osjetiti ljekovite učinke te prakse. Dugotrajnim meditiranjem možete pospješiti miran san, smanjiti bol u tijelu, osigurati si bolju i dugotrajniju koncentraciju i lakše se nositi sa stresom u svakodnevnom životu.

Ovih su dana i oni najstaloženiji vjerojatno zabrinuti za zdravlje i budućnost sebe i svojih bližnjih, tu i tamo ih muče nagle promjene raspoloženja, a posve nepozvani u misli se ušuljaju anksioznost i panika zbog čega se sve može doimati mnogo gorim nego što jest.

Kako bismo vam pomogli da se othrvate sa stresom najbolje što možete, predlažemo vam isprobavanje neke od četiri popularne aplikacije za meditaciju koje vam mogu pomoći da održite kakav-takav duševni mir. Sve ove aplikacije su besplatne i možete ih jednostavno preuzeti na svoje mobitele.

Gratitude Garden

Gratitude Garden je aplikacija koja se bazira na prakticiranju zahvalnosti. Ako vam se u ovom trenutku čini da nemate na čemu biti zahvalni, ova je aplikacija kao stvorena za vas jer će vas navesti da svakog dana promislite što je to dobro u vašem životu.

Sanvello

Sanvello je aplikacija koju koristi više od 3 milijuna ljudi diljem planeta, a služi kao maleni mobilni psihijatar. Aplikacija će vas u dobroj staroj maniri psihoterapeuta na početku pitati kako ste, a omogućit će vam i mnogo vođenih meditacija, naučiti vas kako da se opustite, razmišljate pozitivno i budete prisutni u sadašnjem trenutku.

ThinkUp

ThinkUp je sjajna aplikacija za pozitivne afirmacije i meditaciju. ThinkUp aplikacija nudi pozitivne motivacijske citate vezane uz karijeru, zdravlje, vježbanje, samopouzdanje, a dobra je stvar što ih možete snimiti vlastitim glasom i puštati po potrebi.

Atmosphere

Atmosphere je aplikacija koja se bazira na umirujućim zvukovima poput onih koje čujemo u šumi, pored mora, u podmorju ili pak zvukova ljetnog pljuska ili grmljavine. Zvukovi ove aplikacije mogu vam poslužiti kao odlična kulisa za yogu ili meditaciju, ali i za vrijeme rada ili kada želite zaspati.

FotoPexels
LifestyleZdravljeU borbu protiv stresa uz pomoć meditacije: 4 aplikacije za pomoć pri...

Nikad bogatiji listopad u Baby Centru

Tradicionalno, u listopadu je Baby Center odlično mjesto zabave za klince i klinceze. Ovog listopada slavi posebne godišnjice - 30 godina u Sloveniji i...

Revolucionarna linija za noćnu njegu inspirirana epigenetikom

Naš životni stil je svakim danom dinamičniji, stresniji, izazovniji. Odmor i kvalitetan san neophodni su za normalno funkcioniranje svakog čovjeka. Dok spavamo, naše stanice se...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram