Želite pomoći životinjama u Australiji? Našli smo mjesto gdje možete posvojiti koalu

Za samo 40 dolara godišnje jednoj koali omogućit ćete sve potrebne lijekove i hranu!

Teško da vam je mogla promaknuti vijest da Australijom vladaju strašni požari. Iako ova zemlja ima takozvanu “sezonu požara”, podaci pokazuju da je situacija nikad gora zbog ekstremne suše, povećanih temperatura i vjetrova. Premijerka Novog Južnog Walesa prije nekoliko dana rekla je da su po vremenskim uvjetima, brzini, veličini i šteti koje su nanijeli zajednicama ovi požari “bez presedana”. “Ne možemo se praviti da je ovo nešto što smo doživjeli i ranije. Nismo”, istaknula je u nedjelju.

Požari haraju diljem jugoistočne Australije od listopada

Požarima je pogođeno svih šest australskih saveznih država i jedan teritorij, izgorjelo je više od pet milijuna hektara zemlje, broj umrlih od rujna narastao je na 24, deseci ljudi vode se kao nestali, više od 1300 kuća je izgorjelo do temelja, i možda najšokantniji podatak – stradalo je oko 500 milijuna životinja.

Prateći ove razorne podatke, vjerojatno se pitate što možete napraviti za Australiju i životinjski svijet, posebno koale čija je populacija već odavno ugrožena, a u prilog im ne ide činjenica da se sporije kreću pa teže mogu pobjeći od opasnih požara. Port Macquarie Koala Hospital u Novom Južnom Walesu bolnica je i utočište za koale gdje se ove ugrožene životinje mogu oporaviti nakon čega ih osoblje priprema za povratak u prirodno stanište.

Posebnost ove bolnice jest to što možete posvojiti koalu putem prijave na njihovoj stranici i za 40 australskih dolara godišnje, koliko je potrebno za sve lijekove i hranu za jednu koalu, dobit ćete certifikat o posvojenju i povremeno će vam slati stanje životinje o kojoj ste se izabrali brinuti. Njihov rad je u ovim trenutcima jako važan, a ako ih želite podržati pogledajte listu koala koje su dostupne za posvojenje ovdje (stranica se sporije učitava zbog velikog prometa pa budite uporni), a za više informacija pratite ih na Facebooku.

FotoPexels
LifestyleŽelite pomoći životinjama u Australiji? Našli smo mjesto gdje možete posvojiti koalu

Otkrili smo najčarobniji blagdanski interijer u gradu!

Spektakularno predstavljena „Službena Harry Potter kuharica – Slatke i slane čarolijeˮ, objavljena na 20. obljetnicu prvog filma o malom čarobnjaku, nastavlja inspirirati i buditi...

Mirisna svijeća “Mogu sve što poželim” krije posebnu priču

Udruga za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom Mogu sve, u ovom čarobnom periodu godine, predstavlja projekt pod nazivom „Mogu sve što poželim“ u suradnji...

Facebook

85,763FanovaLajkaj

instagram