Koju odjeću koju biste trebali uzimati u većem broju kada kupujete online?

...i jedan komad koji bi trepao biti "na knap"!

Već neko vrijeme online odredišta preuzimaju primat kao najugodniji način shoppinga, pogotovo među mlađim generacijama. Prvenstveno je to zbog ugodnijeg iskustva kupovine, većeg izbora i dostatne količine različitih veličina.

No, ovaj tip kupovine zahtijeva i određenu vrstu spretnosti. Osim što se morate upoznati s veličinama raznih brendova jer se znaju podosta razlikovati (ako nosite primjerice 38, to će negdje biti 40, a negdje 36), određeni komadi odjeće bolje izgledaju u većoj veličini. Osim toga, šarm koji se krije iza predimenzioniranih komada odjeće ostavlja dojam nonšalantnosti kojoj mnogi teže… Imajte i na umu da se veći komadi uvijek nekako mogu “popraviti” dok će oni tijesni biti na putu nazad u online trgovinu ili skupljati prašinu na dnu ormara. Vodite se mišlju da kupujete ono što vam treba sada ili uskoro, a ne za situacije kao što su “kad napokon izgubim par kila bit će to taman” i slično.

Gotovo pa sva online odredišta imaju vodiče kako se točno trebate izmjeriti pa potrošite dodatnih nekoliko minuta da izvučete krojački metar i zapišete svoje centimetre. Asos primjerice ima opciju “See my fit” koja daje uvid u to kako određeni komad izgleda na osobi u veličinama od 32 do 46, a neki komadi imaju i mogućnost mijenjanja visine modela što dovodi online kupnju na sasvim novu razinu (više ovdje).

Koje je onda komade pametno kupovati u većem broju?

Obična bijela majica klasik je koji će se većini ljudi naći u ormaru. Savršen parnjak trapericama i suknjama, obična bijela majica predstavlja “prazno platno” koje je onda lako nadopuniti ostalim detaljima. Budući da je napravljena od pamuka, možete računati na to da će se u pranju smanjiti, ali i u svakom slučaju odlučite se za broj veću jer tako ovaj komad najbolje i izgleda.

@emmahill

Bijela košulja je još jedan klasik koji je pametno imati u ormaru i u većini slučajeva izgleda bolje u par brojeva većoj formi gdje se ne steže oko grudi i pazuha već ležerno leprša oko tijela (obratite pozornost i na materijal jer ne izgleda svaki materijal dobro u predimenzioniranoj formi). Baš kao i bijelu majicu, bijelu košulju čekirajte na muškom odjelu gdje ima odličnih primjeraka.

@anoukyve

Džemperi i kardigani od vune koje plairate nositi preko svilenih suknji i haljina ili jednostavno kao zaštitu od hladnog vremena koje nas u proljetno doba iznenadi u jutranjim i večernjim satima još su jedan odjevni predmet koji bolje izgleda u predimenzioniranoj i ležernoj varijanti. Plus, pranjem se vuna može smanjiti pa i to uzmite u obzir kada posegnete za najmanjim mogućim brojem.

@fakerstrom

Za razliku od gore spomenutih komada, kada gledate traperice slobodno promijenite filozofiju. Traperice koje u sebi imaju elastan vjerojatno će se raširiti nakon par tjedana nošenja. To ne znači da trebate uzeti broj manje, već da vam trebaju biti “na knap” inače će jako brzo postati nenosive.

@leiasfez

Moda Streetstyle Koju odjeću koju biste trebali uzimati u većem broju kada kupujete online?

povezano

jolie preporuke

Pravi ljetni desert: krema od marelica

Jedna takva slastica koja je jednostavna za pripremu je krema od marelica i breskve. Kao i većina voćnih slastica, i ova je podložna mijenjanju...

Trending

Facebook

82,987ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte