Mini trend: nose se Martensice s debelim đonom

Hoćete im dati šansu?

Dr. Martens je rođen u Engleskoj (gdje se nekim čudom i zadržao do dana današnjeg), u doba prepunom društvenih promjena pa tako Marte vrlo brzo postaju simbolom alternative tadašnjoj kulturi. U početku su bile dio uniforme poštara i policajaca, a onda su 60-tih postale dio uniforme skinsa, društene skupine koja je tada(!) bila vrlo inkluzivna i multikulturalna s idejom Marti kao glavnim simbolom radničke klase koju su zagovarali, predstavljajući tako beznasilni otpor tadašnjem hippijevskom pokretu.

Kasnije ih veliki Sex Pistolsi i The Clash nose po doma i na pozornicama, dajući im esencijalnu bitnost estetike punk looka. Nakon toga, ova kultna čizma prolazila je kroz metamorfoze, bivajući sastavni dio looka zvijezda scene od Policea do Madonne, odolijevajući vremenu i promjenama trendova.

Dr. Martens je jednako popularan i danas, iako se percepcija branda ublažila iz bunta, ali svakako ostaje komad koji svakom looku daje stav. Danas su Marte svepristune u modnom svijetu – na modnim pistama fashion weekova svjetskih gradova, street styleu… U isto vrijeme su fashion i (sub)kulturni statement, ali upravo ih to čini nezamjenjivima i prigodnima za svaku priliku.

Zara Hrvatin

Marte nedvojbeno same izazivaju na ”spoji nespojivo”, a inspiraciju možete pronaći u načinu kako ih nosi influencerica Zara Hrvatin – ljeti na haljinu golih leđa, zimi na over-size sweather ili u svečanim-odijelo prilikama. Dodatan statement daje model Marti s nešto debljim đonom koji je pravi hit u posljednje vrijeme i istaknuo se kao jedan od mini trendova za jesen i zimu.

Kolekcija je aktualna u svim ShoeBeDo dućanima i  www.shoebedo.com webshopu.

ModaTrendoviMini trend: nose se Martensice s debelim đonom

Facebook

99,687FanovaLajkaj