Prvi pogled na H&M x Mugler kolekciju!

Velika dizajnerska suradnja dolazi u svibnju 2023.

H&M s ponosom najavljuje svoju sljedeću dizajnersku suradnju s Muglerom. Mugler je uvijek držao širom otvorena vrata za sve vrste karaktera i tipova ljepote, a ovim partnerstvom ta su vrata još šira. Kolekcija koju je dizajnirao kreativni direktor kuće Casey Cadwallder uključuje mušku i žensku liniju, kao i modne dodatke, a od 11. svibnja u prodaji će se naći u H&M trgovini  u Centru Cvjetni kao i online.

Ova suradnja predstavlja samu bit Muglera, modne kuće koja je uvijek bila pionir, kršitelj pravila, pobornik slobode izražavanja, visokog glamura i odvažnog, ali neodoljivog stila. Kuću je utemeljio poznati francuski dizajner Manfred Thierry Mugler 1973. godine. Od početka je zastupao temu body positivity-ja, rodne fluidnosti, transformacije i samopouzdanja koji sada dominiraju modom. Američki dizajner Casey Cadwallader pridružio se Mugleru 2018. i pomladila izgled i nasljeđe kuće, proizvevši zadivljujuću seriju prepoznatljivih odjevnih komada. Priča o Mugleru je priča o avangardnoj modnoj reviji i visokoj modi koja pomiče granice; vizionarski stav o ljepoti koja nadilazi granice, prihvaća onostrano, nebinarno i tehnološko.

Razgovori o suradnji započeli su prije nego što je Manfred Thierry Mugler preminuo u siječnju 2022. Kolekcija Mugler H&M ujedinjuje povijest kuće sa sadašnjošću i budućnošću, nudeći niz Muglerovih klasika i komada s potpisom. Kolekcija je dinamičan prikaz Muglerovog svijeta danas i intrigantnih načina na koje je Cadwallader okrenuo i ponovno izmislio modnu kuću kako bi je učinio svježom i relevantnom za nove generacije.

„Izuzetno smo ponosni što ovom kolekcijom slavimo nasljeđe koje je ostavio Manfred Thierry Mugler. Bila nam je velika čast upoznati ga i čast nam je što je bio uključen u početne faze suradnje. Casey je napravio nevjerojatan posao poštujući povijest i arhive modne kuće Mugler, dok je kolekciju učinio potpuno suvremenom. Pod njim je Mugler postao jedna od najinovativnijih i najuzbudljivijih modnih kuća na svijetu,” rekla je Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

„Čast je surađivati​​ s H&M-om. Kolekcija slavi sve što definira kuću Mugler, svaki komad je autentičan Mugler, od bodija koji su postali naš zaštitni znak, do oštrih krojeva i dorađenog trapera. To je prikaz naših kultnih komada”, rekao je Casey Cadwallader, kreativni direktor u Mugleru.

Siluete  u kolekciji su prepoznatljive Muglerove; snažna, velika ramena, naglašen struk, oda oblinama i linijama tijela, posveta samopouzdanju. Kako bi odražavala viziju osnivača kuće, uz suvremeni dizajn, postoji niz vrlo posebnih, ograničenih izdanja arhivskih prerada koje je odabrao Cadwallader zbog njihove suvremene rezonancije i svjedočanstva o Muglerovoj središnjoj ulozi u godinama slave modne piste 80-ih i 90-ih. Svaki komad u kolekciji je trenutak u modnoj povijesti – prilika za sve obožavatelje diljem svijeta da posjeduju komad naslijeđa brenda. Kolekcija uključuje i mušku i žensku odjeću, a u središtu svega je fluidan transformacijski cross-gender styling koji je oduvijek bio u središtu Muglerovog etosa.

Kako bi uhvatili duh kolekcije i proslavili Muglerovu legendarnu povezanost s glazbom, performansom, teatralnošću i subkulturom, Mugler i H&M s ponosom objavljuju glazbeni video u kojem glume zvijezde u usponu Amaarae, Shygirl, Eartheater i Arca. Zajedno su snimili vlastitu verziju Stardustovog hita iz 1998. “Music Sounds Better With You”, posebno u čast kolekcije. Izbor pjesme ukazuje na osjećaj zajedništva koji danas definira Cadwalladerovu viziju Muglera.

FotoPress
ModaModa vijestiPrvi pogled na H&M x Mugler kolekciju!

Ljeto počinje uz KulaKula Festival i Doris Dragović u Kuli Kamerlengo

Šest ljeta za redom Trogirani i njihovi gosti uživaju u glazbenom slavlju pod nazivom KulaKula Festival koji se prometnuo u pravog malu glazbenu poslasticu...

Znamo gdje trebate potražiti novi primjerak kupaćeg kostima

Mada nam je izgledalo kao da se ljeto neće pojaviti, srećom, svibanjske kiše napravile su pauzu i podsjetile nas da nas još manje od...

Uronite u svijet modernih muških i ženskih parfema

U svijetu mirisa parfemi imaju moć izraziti našu individualnost. Svaki muškarac i svaka žena imaju svoj jedinstveni mirisi koji odražava njihov stil i osobnost....

Fotografije Baš Naš Sunset festivala izgledaju čarobno! Saznajte što vas sve očekuje

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram