Robert Sever predstavio profinjenu, ležernu i ženstvenu kolekciju

Tjedan mode Bipa FASHION.HR bliži se kraju, a uzbuđenja na pisti ne nedostaje. Petak je obilježila nikad uzbudljivija revija jednog od najdugovječnijih modnih dizajnera u regiji, Roberta Severa. Sever je predstavio žensku kolekciju zvučnog naziva „Vasilisa Severova“, a čarobna revija još je jedan pečat uspjeha dizajnera koji je ove sezone nadmašio sebe neočekivanom scenografijom.

Publika je ostala bez riječi kad je na samom početku dizajner izašao na pistu i počeo otkrivati ono što je uslijedilo, prekrasan romantičan prikaz Severove nove kolekcije. Iz prvog reda omiljenog su dizajnera pratile brojne poznate osobe: Tatjana Jurić, Ivan Vukušić, Ana Begić Tahiri, Lana Gojak, Jadranka Sloković, Mirna Zidarić, Antonija Stupar Jurkin, Katarina Baban, Arija Rizvić, Jagoda Kumrić, Sara Moser, Martina Stjepanović, Ana Maria Žužul, Tina Walme i mnogi drugi.

Za dramatičan dojam večeri zaslužna je raskošna scena i režija revije u kojoj je sudjelovao i sam dizajner. U središtu piste smjestio se postapokaliptični romantični vrt. Vođen idejom da moramo probuditi, u modernom životu, izgubljen odnos s prirodom, Sever je manekenke smjestio u rajski vrt koji ih je zarobio u romantičnoj iluziji. Ovo scensko uprizorenje osmislio je dizajner u suradnji s Tajanom Čanić, koja se bavi kreiranjem scenskih rješenja, a koja je uz raskošne biljke i cvijeće u scenografiji na pisti koristila i antikni namještaj. Odabir biljaka definirao je poveznicu s kolekcijom „Vasilisa Severova“ koja evocira duh kasne jeseni u Rusiji te je tako breza česta biljka u ruskim šumama i romanima jedna od ključnih na pisti. Poznat po svom suvremenom i chic izričaju, Robert Sever je u kolekciji „Vasilisa Severova” pokazao svoju viziju žene koja promišlja izvan okvira. Do krajnjih granica profinjena, ležerna i ženstvena kolekcija s puno ručne dorade osvojila je publiku. Majstorska posvećenost i sofisticiranost predstavljeni su u svakom šavu Severove kolekcije, koja je doživljena kao apsolutno neodoljiva u hladnim zimskim danima.

Ručno plisiranje, oslikavanje i vez detalji su koji su novu kolekciju Roberta Severa učinili jedinstvenom i njegovom dizajnu prepoznatljivom. Ove sezone haljine, suknje i veste dolaze u toplim bojama jeseni te su izrađene od najfinijih materijala poput vunenog štofa, čipke, damasta, viskoze, svile i tila, dok su kaputi raskošne izvedenice načinjene od brokata. Kaputi su i inače Severova jaka nit vodilja – oni moraju biti bogati, luksuzni i ekstravagantni, pravi must have sezone. Osim kaputa, u novoj kolekciji dominira toplo pletivo, na kojem su sada prisutni i ručno vezeni detalji te industrijska obrada. Zajednički nazivnik prikazanoj reviji je suvremena, nosiva odjeća koju krase motivi s povijesnom referencom.

FotoPR
ModaModa vijestiRobert Sever predstavio profinjenu, ležernu i ženstvenu kolekciju

Marija Andrijašević: „U Zagreb nam stiže crème de la crème fitnessa“

Marija Andrijašević svojom karizmatičnom, energičnom i stručnom osobnošću predstavlja pravu lidericu u svijetu fitnessa i rekreacije. Ova diplomirana nutricionistica i trenerica, vlasnica SCORE Fitness Cluba u...

Facebook

99,687FanovaLajkaj