Savršena minijatura legendarnog klasika – Fjällräven Kånken je izbacio svoj najmanji ruksak

Jedno od pitanja koje oduvijek zaokuplja ljude je kako ostati vječno mlad. Kako očuvati vitalnost i svježinu koja nam je potrebna da se suočimo s izazovima koji nas tek očekuju. Kako ući u borbu sa satovima, kalendarima, petogodišnjim planovima, obljetnicama i „okruglim“ rođendanima i izići kao pobjednik?

Univerzalan odgovor na to pitanje nije lako naći, ali nešto na tu vječnu temu svakako bi mogao reći legendarni Fjällräven Kånken. Taj skromni školski ruksak nastao je 1978. godine kako bi švedskim učenicima olakšao teret svakodnevnih školskih obveza te je uskoro postao dio odrastanja nebrojenih generacija. Za svoje zasluge u promicanju skandinavskog dizajna, kulture i poimanja svijeta općenito proglašen umjetničkim djelom od strane švedske institucije Svensk Form, a putem je postao i najprodavaniji svjetski ruksak. Nije loše za jednog 41-godišnjaka.

Pa koja je tajna vječne mladosti Kånkena? Neprihvaćanje prečica, brzih rješenja, opsesivnog praćenja trendova, invazivnih metoda i štetnih kompromisa. Prihvaćanje sustavnog rada na sebi, usavršavanja i promjena. Ali ne promjena koje dovode do neprepoznatljivosti i zaboravljanja ono što nas čini nama, posebnima. Nego promjena koje će nam pružiti nove mogućnosti i svježinu kako bi savladali nove izazove. Upravo zahvaljujući poštivanju tih načela Kånken ulazi u peto desetljeće jači i mlađi nego ikad, a jedan od dokaza za to je najnoviji i najmanji član obitelji: jedinstveni Kånken Sling.

Savršena minijatura legendarnog klasika

Minijatura u umjetnosti podrazumijeva umanjeni prikaz stvarnosti za koji je potrebna velika vještina i posvećenost detaljima. A kako već znamo da je ruksak Kånken umjetničko djelo, zvuči sasvim logično da dobije svoju savršenu umanjenu varijantu. I tako je nastao Kånken Sling, prinova u obitelji namijenjena onima koji sa sobom nose samo najosnovnije.

Riječ je o savršenom partneru za putovanja te svakodnevne gradske avanture koje ne zahtijevaju nošenje previše stvari. Ova torbicu preko ramena odlikuje vrlo udobna naramenica koja se lako namješta te tri odjeljka: glavni pretinac, prednji džep s patentnim zatvaračem te  stražnji džep koji je savršen vaše gadgete. To je još i bočni džep u koji možete staviti sitnice poput bočice vode, kemijskih olovki i sl.

Baš kao i originalna verzija i Kånken Sling izrađen od pouzdanog i vrlo izdržljivog materijala Vinlyon F koji će štititi vaše dragocjenosti od vremenskih neprilika i ostalih izazova. Zapremnina ovog mališana je 2,5 litre, visina je 20 cm, širina je 15 cm, a dubina je 11 cm – sasvim dovoljno minimaliste i sve one koji se tako osjećaju.

ModaModa vijestiSavršena minijatura legendarnog klasika - Fjällräven Kånken je izbacio svoj najmanji ruksak

Facebook

99,687FanovaLajkaj