Što vas sve očekuje na ovogodišnjem izdanju Zlatne igle?

Zagrebački obrtnici ponosni su na svoju tradiciju i prepoznatljivost, što će i ove godine potvrditi na 84. rođendan Zlatne igle, koji će se održati 3. studenog 2019. godine u Hypo Centru (Slavonska avenija 6, Zagreb) u 20:00 sati.

Zlatna igla timski je rad svih sekcija Udruženja obrtnika grada Zagreba što dokazuje zajedništvo u stvaranju budućeg hrvatskog brenda. Kvaliteta materijala i izrade te maštovitost kombiniranja boja i tkanina zaštitni je znak tog glamuroznog događanja. Modna revija Zlatna igla Zagreba samom svojom dugovječnošću opstanka najbolje opisuje upornost, marljivost i vjeru naših obrtnika da se hrvatski proizvod mora održati na našim prostorima.

Na ovogodišnjoj Zlatnoj igli sudjeluju: Modna manufaktura Mustre, Nit by Ana Žarković, modna dizajnerica Iva Karačić, AJD’ sign by Antonia Jakšić Dorotić, Otvoreni atelijer Milena- modni dizajner Milena Rogulj, Mara Etno Butik, Krojački obrt Jura, Stolnik, Obrt za dizajn Kad-tad, Modni salon Dora, XD Xenia design, DNK Nada Došen,  Gala, Muška moda Šabić, modni dizajner i samostalni umjetnik Igor Galaš, Krzno Sumrak, i Vjenčanice Ljubav.

AJD’sign kolekcija poslovne elegancije namijenjena je sofisticiranim urbanim ženama, koje u svim prigodama žele udobnost i profinjenost. Kolekcija brenda MARA sastoji se od jednostavnih crnih i bež dugih haljina te svečanih kompleta koje su ukrašeni ornamentima pletara.

Mara

Milena Rogulj predstavit će se kolekcijom nadahnutom našom etno baštinom koja je nastala uz pomoć 33 žene starosne dobi od 55 do 75 godina koje su tako s dizajnericom spojile tradicionalni obrt i avangardnu visoku modu.

Milena Rogulj

Nova kolekcija haljina Gala inspirirana je glamurom i crvenim tepisima, a onu iz Stolnika opisuju kao raskošnu i romantičnu s prizvucima baroka. Dizajnerica Nada Došen predstavit će potpuno crnu kolekciju u znak sjećanja na dragu kolegicu i prijateljicu Nadu Kobali, a svih 8 modela bit će prigodno opremljeno pokrivalima za glavu iz Nadinog ateliera.

Vjenčanice Ljubav po prvi se put predstavljaju na Zlatnoj igli, ručno ukrašene Swarowski kristalima, biserima i francuskom čipkom. U kolekciji se nalaze i satenske vjenčanice sirena i krinolina kroja koje će oduševiti svaku mladenku profinjenošću i elegancijom.

Vjenčanice Ljubav

Tu su i nezaobilazne Mustre koje se na ovoj se manifestaciji pojavljuju još od 2006. godine, a tema ovogodišnje kolekcije je primjena dorađenih tekstilnih i pletenih materijala u oblikovanju modela korištenjem raznih tekstilnih tehnika.

Posebnost ovogodišnje Zlatne igle je u tome što će samostalan izlaz imati frizeri.

Podsjetimo, dana 15. listopada daleke 1935. godine održana je prva Zlatna igla, tradicionalna obrtnička modna revija. Po uzoru na kolege iz Pariza, pred oduševljenu publiku tada su stali najpoznatiji zagrebački modni obrtnici, kojima su se pridružili frizeri, postolari te ostali majstori svog zanata.

Ta najdugovječnija modna manifestacija u regiji već generacijama promovira hrvatsko obrtništvo i dizajn.

FotoPR
ModaModa vijestiŠto vas sve očekuje na ovogodišnjem izdanju Zlatne igle?

Marija Andrijašević: „U Zagreb nam stiže crème de la crème fitnessa“

Marija Andrijašević svojom karizmatičnom, energičnom i stručnom osobnošću predstavlja pravu lidericu u svijetu fitnessa i rekreacije. Ova diplomirana nutricionistica i trenerica, vlasnica SCORE Fitness Cluba u...

Facebook

99,687FanovaLajkaj