Advent u Fužinama ove je godine jedan od najljepših u Hrvatskoj. Evo što sve nudi posjetiteljima

Posjetite Općinu Fužine u srcu Gorskog kotara u adventsko vrijeme jer vas očekuje bajkovita pozornica na otvorenom i bogat program u kojem ćete sasvim sigurno uživati.

Zimska bajka usred srca borovih šuma Gorskog kotara – tako bismo najkraće mogli opisati ovogodišnji adventski sajam u omiljenom goranskom gradiću, Fužinama. To maleno mjestašce koje se smjestilo nad velikim jezerom te s visine nagleda šumovite obronke ove lijepe regije oduvijek privlači ljubitelje sporta i planinarenja, a vjerujemo kako će od ove godine postati i omiljeno odredište svima onima koji ne mogu zamisliti blagdansko vrijeme bez prigodnih, romantičnih adventskih sajmova.

Naime, otvorenje Adventa u Fužinama održat će se u subotu, 27. studenoga u 12 sati kada možete uživati u glazbenom programu, kićenju jelke, paljenju 1. Adventske svijeće, jahanju konjića na igralištu pod branom, vožnji oko jezera Bajer sa simpatičnim Ujom i konjićem Liscom, malenim konjićem Hugom i veselim Djedom Božićnjakom. Dakle, radi se o zabavi za sve uzraste, a program je posebno prilagođen obiteljima s djecom.

S obzirom da se radi o šumovitoj regiji Hrvatske, tko zna, možda vaš posjet obilježe i prve ovogodišnje pahulje snijega koje bi cijelom ugođaju dale poseban zimski čar. Nakon samog otvorenja, već u nedjelju 28. studenog, možete uživati u jedinstvenom koncertnom spektaklu koji se održava u špilji Vrelo gdje će u 16 sati započeti glazbeni nastup Goranke i Marina Tuhtana.

Tijekom vikenda, od petka do nedjelje, u adventsko vrijeme interesantan program prati i bogata ponuda domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova, slasne delicije lokalnih ugostitelja, brojne igre za djecu, a u izletištu Šumska bajka svakog vikenda od 10 do 16 sati se organizira prigodni program – paljenje Adventskih baklji, kićenje bora, pokloni iznenađenja i ljekovito piće dobrodošlice za odrasle.

Osim Adventa, Fužine su inače poznate i po dočeku Nove godine koji se svake godine, već tradicionalno, u tom gradiću slavi uz čašu šampanjca 31. prosinca u podne. Idealan je to event za sve one koji ne vole čekati ponoć za proslavu i novogodišnji party. Ukoliko pak želite prenoćiti te nekoliko dana uživati u šumskoj bajci Fužina, planinariti po šumama, a noću se grijati uz domaće kuhano vino ili pak sanjarite o dugim šetnjama oko jezera Bajer, najbolje je da provjerite bogatu ponudu smještaja u tom malom turističkom gradiću. Tu su i hoteli i apartmanski smještaji, a možete rentati i neku od drvenih koliba u blizini.

Više informacija o programu u vrijeme Adventa, sadržajima, smještaju i datumima održavanja svih događanja možete dobiti na Facebook stranicama Tourist info Fužine @tfuzine.

PutovanjaHrvatskaAdvent u Fužinama ove je godine jedan od najljepših u Hrvatskoj. Evo...

Facebook

99,687FanovaLajkaj