6 hrvatskih plaža koje ćemo posjetiti već početkom lipnja

Ovo su plaže koje vrijedi posjetiti dok ne krenu nesnosne ljetne gužve!

Dok još uživamo u proljeću nemoguće se oteti dojmu da su nam tu uskoro i prvi ljetni dani. Iako su godišnji odmori za većinu još mjesecima udaljeni, sigurni smo da vrijedi pronaći vrijeme za posjetiti neke od nestvarnih plaža diljem naše obale. Upravo te plaže tijekom vrhunca sezone opterećene su velikim brojem ljudi, ali za doživjeti pravi dojam tih bakovitih jadranskih kutaka vrijedi planirati posjeti već u lipnju. More će sigurno biti hladnije, ali uz lijepo vrijeme, to nije prepreka da se ne odvažite zaplivati u osvježavajućem moru.

Postoji nebrojeno puno plaža koje bi na ovoj listi vrijedilo nabrojati, ali ovaj put ograničit ćemo se na šest zaista posebnih…

Pasjača u Konavlima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Malska (@sandrinemalska)

Plaža do koje se trebate spustiti strmim stepenicama, a za nagradu doći ćete do  šljunčane obale, kristalno čistog Jadranskog mora i pitoresknog okruženja s mediteranskim raslinjem. Do prije nekoliko godina zvali smo je skrivenom plažom za koju su znali samo lokalci, ali to se sada promijenilo i sve veći i veći broj turista bira posjet ovom bajkovitom morskom kutku.

Punta Rata u Brelima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ewa Paszkuta (@ewapaszkuta)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timotej Gošev 🇭🇷 (@timotej)

Predivni bijeli i okrugli šljunak, gusta borova šuma, planine u pozadini i slikovito okruženje – sve ćete to pronaći na jednoj od najljepših plaža na svijetu. Smještena u Brelima i dio najljepše Makarske rivijere, ovo je plaža koju vrijedi posjetiti tijekom prve polovice lipnja.

Zlatni Rat na Braču

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julien Duval (@julienduvalphoto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annika (@annika_vossen)

Plaža Zlatni Rat na otoku Braču sigurno je jedna je od najpoznatijih plaža na Jadranu. Njezin karakteristični oblik koji mijenja smjer ovisno o morskim strujama, čini je jedinstvenom, a upravo je to prizor koji je obišao cijeli svijet. Prekrasna šljunčana plaža s kristalno čistim morem okružena je bujnom prirodom i poseban je doživljaj upijati okružje dok nema previše ljudi oko vas.

Stiniva na Visu

Stiniva je prekrasna uvala smještena na otoku Visu koja oduzima dah svojom prirodnom ljepotom. Njena karakteristična uska ulazna stijena i kristalno plavo more čine je jednom od najfotogeničnijih plaža na Jadranu. Okružena visokim liticama, ova skrivena plaža pruža mir, privatnost i nevjerojatno iskustvo kupanja u netaknutom prirodnom okruženju – ali samo ako izbjegnete vrhunac sezone.

Proizd i Vrnik u blizini Korčule

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timotej Gošev 🇭🇷 (@timotej)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timotej Gošev 🇭🇷 (@timotej)

Ova dva otočića smještena u blizini Korčule oduševljavaju netaknutom prirodom i mirnom atmosferom koju je moguće iskustiti izvan srca turističke sezone. Proizd je poznat po bijelim stijenama i šljunku te po tirkiznoj boji mora, s druge strane, Vrnik je otok koji je poznat po svojim kamenolomima i bogatoj povijesti. Vrnik je dom za nekoliko stoljeća stare kamene kuće i crkve i transportirat će vas u neka prošla vremena.

Betina špilja u Dubrovniku

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timotej Gošev 🇭🇷 (@timotej)

Betina špilja je skrivena plaža koja se nalazi unutar špilje između vile Šeherezada i plaže Gjivovići. Pristup plaži je moguć samo putem mora, bilo da plivate, koristite brodić ili neko drugo plovilo. Važno je napomenuti da zbog svoje orijentacije prema jugoistočnoj strani, Betina špilja u popodnevnim satima nije izložena direktnom sunčevom svjetlu, što znači da može biti nešto hladnija nego ostale plaže – ali sigurno je prizor koji vrijedi vidjeti!

 

 

PutovanjaHrvatska6 hrvatskih plaža koje ćemo posjetiti već početkom lipnja

Facebook

99,687FanovaLajkaj