Advent iz davnina u Slavonskom Brodu kroz proširenu stvarnost nudi jedinstven doživljaj

Šetnja Adventom iz davnina ove je godine upotpunjena i interaktivnom AR platformom virtualne proširene stvarnosti u kojoj nas pripovjedačica Iva vodi cijelim putem kroz Šumu Striborovu.

Uz izbornike s tekstualnim informacijama i kartom lokacija, virtualna Iva i govorno upoznaje građane sa svakim postavom upotrebljavajući poznate citate iz bajki Ivane Brlić Mažuranić.

Advent iz davnina kroz platformu proširene stvarnosti omogućuje poseban doživljaj blagdanskog ugođaja u gradu uz brojne 3D predmete koji se pojavljuju na ekranu. Građani tako mogu napraviti bajkovite slike s trgova i ulica grada slikajući se uz virtualne predmete kao što su snježni bor, lebdeće kuglice, adventske svijeće, crvene čizmice, čovjekoliki kolačić, snjegović ili zvonce. Predmeti se geolociranjem pomiču u stvarnom prostoru tako da ih se mora uhvatiti kamerom mobilnog uređaja na lokaciji, a dodirom na virtualni predmet pokreće se i animacija što dodatno doprinosi zabavi. Uz virtualni snijeg koji lagano pada, uz 3D predmete i, naravno, virtualnu Ivu svaki fotografirani prizor postaje bajkovita razglednica Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu.

Domaći će biti uvijek raspoložen za fotografiranje

Platforma svakim danom postaje sve sadržajnija pojavljivanjem novih 3D predmeta ili likova, a vrhunac je ulazak animiranog 3D lika Domaćeg na platformu. Domaći će biti uvijek raspoložen za fotografiranje, a animiranim pokretima srdačan i veseo lik kao što je i u priči Ivane Brlić Mažuranić. Likove Domaćih i Malika Tintilinića je osmislio akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović, autor prve ilustrirane Priče iz davnina u nakladi Galerije umjetnina Grada Slavonskoga Broda.

Iza realiziranih brojnih crteža u 3D tehnici, animacija i same platforme proširene stvarnosti stoje Brođani koji su se okupili na ovom posebnom projektu za svoj Slavonski Brod. Veliki je to tehnološki iskorak koji omogućuje povezanost sa svim dobnim skupinama, a posebno djecom i mladima koji preferiraju ovakav način komunikacije. Grad Slavonski Brod realizacijom ovog projekta u proširenoj stvarnosti istaknuo se kao jedinstven i napredan grad koji ide u korak s tehnologijom današnjice.

Platforma proširene stvarnosti dostupna je građanima jednostavnom instalacijom na mobilni uređaj putem QR koda koji se nalazi na istaknutim lokacijama u gradu. Uz cjelokupni sadržaj 3D likova, predmeta i animacije, gledatelji imaju osjećaj sudjelovanja u zabavnoj interakciji i suptilno, istovremeno uče ili se informiraju o temama Adventa iz davnina. Ciljani osjećaj i atmosfera pri tome nalikuje na video igre koje imaju interakciju igrača i likova kao osnovni mehanizam igre.

Pozivamo sve ljude dobre volje na ovo jedinstveno nezaboravno putovanje Šumom Striborovom unutar Adventa iz davnina.

FotoPR
PutovanjaHrvatskaAdvent iz davnina u Slavonskom Brodu kroz proširenu stvarnost nudi jedinstven doživljaj

Marginalci nagradili 50.000-og gledatelja

Hit komedija, najgledaniji film godine, samo su neki od epiteta koji krase film “Marginalci”. Ako se želite nasmijati kao nikada do sada, najbolje je...

Nova formula koja osvaja i profesionalce i klijente – iNOA boja za kosu

Ubrzan način života, brojne obaveze, bile one privatne ili poslovne, mnogima danas ne ostavljaju previše slobodnog vremena. Upravo to isto slobodno vrijeme želimo provesti...

Facebook

90,374FanovaLajkaj

instagram