Ako ovog ljeta idete na jug Hrvatske – ovo je mjesto koje morate posjetiti

Nalazi se na jednom od naših najljepših dalmatinskih otoka...

Ulaskom u srpanj polako, ali sigurno se približavamo sezoni godišnjih odmora. Uredi i gradske ulice se prazne, a mi sve više razmišljamo koja mjesta ove godine tijekom ljetnih ‘praznika’ želimo posjetiti – te se tako na vrhu naše liste našla oaza prirode i povijesti na Hvaru. Naime, Hvar je naš najsunčaniji otok, a poznat je i po luksuznim partyjima i brojnim beach barovima, no jeste li znali da se na njemu nalazi i jedan ljetnikovac itekako vrijedan posjeta?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Krešimir (@kbudor)

Radi se o takozvanom Tvrdalju Petra Hektorovića u srcu Starog Grada na Hvaru, a koji se smatra jednom od najimpresivnijih renesansnih građevina Dalmacije tog doba. Ljetnikovac je izgradio Petar Hektorović, naš poznati petrarkist i pjesnik, a do dana današnjega njegov dizajn oduševljava.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Barbara (@barbarita_zvoncica)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Svetlana Karabut (@svetakarabut)

Hektorović je ovo mjesto osmislio kao odu svojoj književnosti, a čak je i njegov životni moto uklesan u kamen jednog od zidova te glasi: ‘Fede e realtà o quanto è bella’, odnosno ‘O, koliko su lijepe vjera i stvarnost’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Field School of Hvar (@fieldschoolhvar)

Ono što je najljepši dio ljetnikovca svakako je njegov centralni ribnjak, okružen pažljivo uređenim vrtovima i predivnim kamenim lukovima. Pogled na ribe u ribnjaku te odsjaj vodene površine na kamenu ljetnikovca izgledaju magično, pa je baš ovo najinstagramljivije mjesto ovog Tvrdlja. Možete ga posjetiti i sami snimiti u njemu fotke svakog dana od svibnja do listopada, kada je otvoren za javnost. Ostale informacije pronađite ovdje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Annemarie (@annnemariemenninga)

PutovanjaHrvatskaAko ovog ljeta idete na jug Hrvatske – ovo je mjesto koje...

Evergreen Sushi ovog ljeta predstavlja nova jela

Evergreen Sushi Experience, sinonim za vrhunsku azijsku kuhinju u Zagrebu i omiljeno odredište za sve ljubitelje sushija, uskoro slavi gotovo deset godina uspješnog poslovanja....

Facebook

99,687FanovaLajkaj