Carstvo maškara i krafni nadomak Zagreba: Evo što nam ove godine sprema samoborski fašnik!

Program je bogatiji no ikad prije.

Veljača je na vratima, a s njom i dolazak perioda uživanja u masnim krafnicama, karnevalima i maškarama, kao i zabavljanje na bogatom programu fašnika u Samoboru! Naime, taj gradić nedaleko Zagreba, smješten na slovenskoj granici među brežuljcima Samoborskog gorja, ove godine ima nikad bogatiji program svog poznatog karnevala, koji inače slavi svoje 198. održavanje!

Službeno ova manifestacija traje od 2.2. do 13.2., a posve će preuzeti cijelo središte ovog gradića. Tako je objavljen i službeni program, a sve kreće 2. veljače u 19 sati kada gradonačelnica Petra Škrobot predaje ključeve grada i proglašava se Slobodna Fašnička Republika. Kroz 11 dana Samobor će tako postati carstvo maskiranih grupa, koncerata, krafni i dobre kapljice, a veselja i zabave bit će za svakoga.

‘Trudimo se svake godine unijeti nešto novo u program, dodatno ga obogatiti, tako da se nakon 8 godina vraća fašnički šator u kojem će se održavati dio koncerata, od ukupno njih 14! Istaknut ću samo nekoliko njih: zabavljat će vas Petar Grašo, Severina, Let 3, Urban & 4, Mate Bulić, Željko Bebek, 4 Tenora i Lidija Bačić. Pripremili smo i bogat dječji fašnik, uz pregršt sadržaja za djecu. Njegujemo prijateljske veze s brojnim gradovima pa nam i ove godine dolaze brojne maskirane gostujuće skupine iz svih krajeva Hrvatske: iz Dubrovnika, Župe Dubrovačke, Makarske Rogoznice, s otoka Paga, Ogulina, Koprivnice i drugih krajeva Hrvatske te skupine iz dobro susjedne Slovenije iz Brežica i Kostanjevice na Krki. Atraktivne maske uz alegorijska kola garantiraju i samoborski mjesni odbori i gradske četvrti’, poručila je Petra Škrobot, gradonačelnica Grada Samobora te dodala da su svi koncerti besplatni za posjetitelje.

Već se sada zna da će se u karnevalskoj povorci posjetiteljima predstaviti preko 3000 maskiranih sudionika iz cijele Hrvatske, a osigurane su i nagrade za one najimpresivnije.

‘Prvi dan fašnika na pozornici će se predstaviti oko 200 maskiranih sudionika, od srednjoškolaca, preko samoborskih poduzetnica do maskiranih djelatnika gradske uprave. Prošle godine fašnik je posjetilo oko 150.000 maskiranih posjetitelja, a ove godine očekujemo barem dvostruko više. Karnevala je puno, a samo je jedan fašnik i to onaj u Samoboru’, izjavila je Iva Pehar, nova direktorica Turističke zajednice Samobor.

Osim predstavljanja maski, posjetitelji fašnika moći će uživati u već spomenutim koncertima, ali i kreativnim radionicama izrade maski i kostima. Bit će tu za one najmlađe i mali vlakić kojim će se moći provozati dijelom grada, a Grad je organizirao i predstave na otvorenom. Isplanirajte svoj posjet već danas, program proučite putem ovog linka te sjednite u auto čim prije – do Samobora i poznatog fašnika treba vam samo pola sata vožnje!

PutovanjaHrvatskaCarstvo maškara i krafni nadomak Zagreba: Evo što nam ove godine sprema...

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram