Hrvatska ima samo jednu farmu umiljatih alpaka, ali je itkekako vrijedna posjeta!

Mi već planiramo izlet na ovo mjesto.

Jedno od mjesta koje je u posljednje dvije godine postalo apsolutno hit izletište je svakako slavni ‘Alpaka ranch Slovenia’ koji se nalazi u blizini Maribora. Iako nama susjedna Slovenija ima čak 7 rančeva s alpakama, ovaj je neosporno najpopularniji, a ture obilaska ove farme moraju se rezervirati mjesecima unaprijed. I dok smo dosad tako morali potezati u susjednu nam državu kako bismo uživali u društvu umiljatih alpakica, sada to više nije nužno, jer se jedno slično mjesto otvorilo i u Hrvatskoj.

Naime, u okolici Bjelovara postoji malena, ali jako slatka alpaka farmica jednostavnog naziva ‘Alpaka Farm’, a koja je od Zagreba udaljena samo sat vremena vožnje. Ova je farma osnovana 2015. godine, no dosad nije privlačila veliki interes javnosti jer nije nudila turističke obilaske ni druženje sa životinjama koje na njoj žive.

‘Alpaka Farm’ je zapravo sjedište domaće tvrtke koja se bavi uzgojem alpaka i izradom predmeta od njihove vrhunski kvalitetne vune. Kako je vuna alpake meka, ali i antialergijska, smatra ju se najskupljom vunom na svijetu, a koristi se za izradu odjeće, igračaka, modnih dodataka, pa čak i sapuna i tepiha.

Ova farma je pokrenuta sa samo tri alpake, a čiji se broj s godinama popeo na desetak primjeraka ove južnoameričke vrste kopitara. Vlasnik cijelog ovog zdanja je Bjelovarčanin Dejan Jalžabetić, a ako dođete k njemu i njegovim alpakama u goste moći ćete sami odabrati alpaku od čije vune želite da vam se izradi vesta, šal ili pak tople čarape.

Sve informacije i detalje oko dogovaranja posjeta saznajte na službenoj stranici.

PutovanjaHrvatskaHrvatska ima samo jednu farmu umiljatih alpaka, ali je itkekako vrijedna posjeta!

Facebook

99,687FanovaLajkaj