Jeste li već čuli za bajkovita vrila Gacke? Zaljubit ćete se u ovu čarobnu dolinu prirodnih ljepota

Nerazvikana, a posjeta vrijedna destinacija.

Dok još uživamo u šuštanju lišća pod nogama i polaganom dolasku one prave zime, trebamo iskoristiti vrijeme za divne jesenske izlete, a jedan od njih može biti i onaj u dolinu rijeke Gacke, gdje se nalaze predivna vodena vrila u obliku malenih srca.

Dolina Gacke u jesen poprima divne zlatne tonove

Dolina rijeke Gacke je malo poznata, ali prekrasna lokacija koja se može pohvaliti predivnim zeleno-plavim tonovima vode i bujnim okolnim raslinjem, ali i starim, rustikalnim mlinovima koji su savršen dodatak ovoj dolini koja kao da je ostala zaglavljena u vremenu. Okružena šumama, dolina Gacke u jesen poprima divne zlatne tonove, zbog kojih bistrina i plavetnilo vrila još više dolaze do izražaja pa će fotografije koje sada snimite biti prekrasne.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Idila (@projekt_idila)

Inače, najpoznatije vrilo rijeke Gacke je Majerovo vrilo. Oko tog vrila nalazi se niz starih mlinova, mostića i drvenih stazica kojima možete prošetati i snimiti vrlo instagramljive fotografije.

Tijekom prošlog stoljeća na području izvora Gacke bilo je oko 60 mlinova, a danas je kompleks mlinova obnovljen, pa lokalne obitelji ponovno rade na njima. Tako i sami posjetitelji mogu doživjeti proces tradicionalne proizvodnje i ovdje kupiti svježe samljeveno domaće brašno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Az (@asiazim)

Osim uživanja u prirodnim ljepotama, popularno je okušati se u ribolovu na Gacki, provoziti bicikl ili pak posjetiti i obližnji grad Otočac, a koji je pravi biser kontinentalne Hrvatske.

Postoje i opcije iznajmljivanja kanua za plovljenje rijekom. Osim Majerovog vrila, tu su i Tonković i Klanac vrilo, a pored kojih se nalaze i restorani u kojima možete kušati specijalitete ličke kuhinje. Zvuči kao odlična kombinacija aktivnosti na otvorenom i guštanja, zar ne?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BENJA Photography Videography (@benja.foto.video)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli krasi stoichkov (@krasi_stoichkov)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mirjana Kalčić (@mirjanakalcic)

PutovanjaHrvatskaJeste li već čuli za bajkovita vrila Gacke? Zaljubit ćete se u...

Zaboravite na Netflix i slično, svi prate ovaj ludi serijal na TikToku!

Koju seriju trenutno gledate? Ako to pitanje postavite nekom korisniku ili korisnici TikToka, velike su šanse da će reći: "Who TF Did I Marry?"....

”Tajna mladosti” Hollywooda, SpermidineLIFE® , stigao je i u Hrvatsku

Od postanka čovječanstva, ljudi su uvijek težili vječnom životu i pronalasku načina kako bi upravo to postigli. Danas san nije samo dugovječnost, već stariti...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram