Klizalište ispod tisuće lampica i svjetlucava šetnica kroz centar grada – obavezno planiramo svratiti do Samobora za vrijeme adventa!

U samom srcu grada, iščekivanje božićnih blagdana brže će proći uz veliko klizalište okruženo drvećem s bezbroj svjetlucavih ukrasa i lampica. Osim Adventa na ledu, uživat će se u dobroj glazbi uz mnoštvo koncerata te brojnim drugim događanjima za velike i male.

Simboličnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u Samoboru,  započet će ovogodišnji Advent u Samoboru. Domaćini pripremaju čaroban Advent u Samoboru koji će vaše blagdanske dane pretvoriti u bajkovite. U subotu, 2. prosinca 2023. godine u 18:00 sati gradonačelnica Petra Škrobot upalit će tisuće lampica koje će tvoriti zvjezdano nebo iznad klizališta i svjetlucavu šetnicu kroz centar grada.  Advent službeno započinje pravim zimskim ugođajem – plesnim i fire showom na ledu uz maskote, veselje i smijeh uz Marija Petrekovića te glazbu Roka Vuškovića i Ružice Maurus.

Toplo se obucite i prošećite magičnim samoborskim šetnicama gdje možete pronaći  prigodne poklone na štandovima samoborskih obrtnika, okrijepite se na jednom od mnogih gastro štandova i zauzmite svoje mjesto na  koncertu Letećeg odreda koji će početi u 20 sati na Trgu Matice hrvatske.

Klizalište otvoreno svaki dan od 10 do 22 sata

Da Samobor nije poznat samo po Fašniku, već i po najboljem Adventu, uvjerit će se svi posjetitelji koji u narednim danima posjete ovaj grad. Na rasporedu su razne radionice izrade božićnih ukrasa, likovne radionice, dječje olimpijade na ledu, vožnja u eko vlakiću, a šuška se i da će se među djecu spustiti Djed Božićnjak u vrućem balonu! Možda i on okuša svoje vještine na ledu jer će klizalište svakog dana biti otvoreno od 10 do 22 sata.

Na ovogodišnjem samoborskom Adventu na svoje će doći i ljubitelji dobre glazbe jer će gradom odjeknuti pjesme raznih izvođača, poput Joleta, Daleke obale, Grupe Loco, Bones Jazz Quarteta, Ivane Marić&Benda… Od eno gastro ponude na Minglanju u Klanjcu prigodno će se nuditi debrecinke, sirevi i kobasice, zapečeni štrukli, fritule, štrudle, vruća čokolada i slične poslastice. U Kleščićevoj ulici u ponudi će biti med, bermet, licitari, kraluši…

Nekoliko posebnih foto kutaka

Posjetitelji će čarobne trenutke moći ovjekovječiti i fotografiranjem na nekoliko posebno uređenih foto kutaka – na samom klizalištu, u Milakovićevoj na mostu preko Gradne, u Stražničkoj, na drvenom mostu u Livadićevoj ili ispred Samoborskog muzeja. Na Trgu će se moći pisati pisma Djedu Mrazu, a na Staru godinu Jole će posjetitelje uvesti u podnevni doček Nove. Ostali će navečer godinu ispratiti koncertom grupe Panorama.

Bajkovita idila samoborskog adventa blistat će sve do 7. siječnja 2024., a detaljni raspored događanja možete pronaći na www.samobor.hr.

FotoPress
PutovanjaHrvatskaKlizalište ispod tisuće lampica i svjetlucava šetnica kroz centar grada - obavezno...

U Sinsayju već možete pronaći pregršt dekoracija za Uskrs

Možda je rano razmišljati od Uskrsu, barem dok ne dođe prvi dan proljeća, ali razni brendovi već polako predstavljaju svoje kolekcije uskrsnih dekoracija, a...

Uz ovacije publike Enis Bešlagić premijerno izveo autorsku predstavu s kojom uskoro stiže i u Zagreb

Dugoočekivana predstava 'Da sam ja neko', kazališnog i televizijskog glumca te prepoznatljivog regionalnog TV lica – Enisa Bešlagića, sinoć je imala svoju premijeru u Brčkom, u...

Probali smo napraviti viralnu TikTok verziju Tarte Tatin i nismo požalili

Tarte Tatin je neosporno jedan od najpoznatijih francuskih deserata – pita s lisnatim tijestom, sočnim jabukama, karamelom i ‘izokrenutog’ redoslijeda slaganja i pečenja odavno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram