Najljepša hrvatska pješčana plaža opet postala carstvo skulptura u pijesku!

Festival koji barem jednom morate doživjeti izbliza.

Sigurno ste već čuli za rajsku pješčanu plažu na Loparu, koja je posebna u Hrvatskoj jer se na njoj možete kupati na najfinijem, nježnom pijesku – što nije baš čest slučaj na našoj pretežno kamenoj obali. Ova spektakularna plaža tako ovih dana postaje još posebnijom, a sve zahvaljujući Festivalu skulptura u pijesku koji na jednom mjestu okuplja domaće i svjetske umjetnike koji na plaži grade golema remek-djela od pijeska.

Festival se održava od 2. do 5. srpnja, a ovo će biti 13. godina održavanja ovog posebnog eventa. Tema Festivala ove su godine ‘Gospodari plaže’, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan te obilježava početak manifestacije ‘Loparskog ljeta’, koje će trajati sve do kraja kolovoza.

Ono što znamo je da će se na Festivalu skulpture od pijeska izgraditi čak 11 skulptura, koje će smjetiti biti napravljene samo od vode i pijeska, a nakon završetka eventa, umjetnička djela vratit će se u prvobitno stanje – pijesak na plaži.

Festival je inače podijeljen u dva dijela – natjecanje za najbolju skulpturu te natjecanje za najbolju fotografiju na temu pijeska, a same skulpture bit će tematski inspirirane ‘Gospodarom prstenova’ i pričom o legendarnoj borbi dobra i zla u Međuzemlju, kao i Argonautima, herojima grčke mitologije koji su plovili svijetom na brodu Argo u potrazi za zlatnim runom.

Sve dodatne informacije o eventu saznajte klikom na link i ako se ovih dana nađete na Rabu, svakako skoknite do Lopara i ovog događaja koji će obilježiti početak srpnja.

PutovanjaHrvatskaNajljepša hrvatska pješčana plaža opet postala carstvo skulptura u pijesku!

Evergreen Sushi ovog ljeta predstavlja nova jela

Evergreen Sushi Experience, sinonim za vrhunsku azijsku kuhinju u Zagrebu i omiljeno odredište za sve ljubitelje sushija, uskoro slavi gotovo deset godina uspješnog poslovanja....

Facebook

99,687FanovaLajkaj