Najljepša skijališta Lijepe Naše koja se ove zime svakako isplati posjetiti

Ne trebate potegnuti sve do Austrije ili Italije. Domaća skijališta nude puno toga!

Sezona skijanja u punom je jeku, a iako su se mnoge hrvatske obitelji uputile preko granice kako bi uživale na kilometarskim stazama Austrije, Italije, Slovenije ili pak Švicarske, mi smo odlučili provjeriti ski ponudu malo bliže – u Lijepoj Našoj.

Da, istina je da Hrvatska nije alpska zemlja i zbog toga se naša skijališta ne mogu mjeriti s nekim drugim europskima, ali isto tako, ako želite malo razonode na snijegu ili ste tek početnik na skijama, i naše će blage padine biti sasvim dobre. U nastavku smo stoga izdvojili četiri domaća skijališta koja su otvorena sve dok uvjeti to dozvoljavaju, a to često znači sve do 3. mjeseca. Svakako razmislite da posjetite barem jedno.

Platak

Platak je malo obiteljsko skijalište, a nalazi se u blizini Rijeke. Sa samog vrha (1363 metara) možete uživati u pogledu na more i veličanstvenom spoju snijega i primorskog krajolika. Platak nudi brojne mogućnosti za rekreaciju i odmor preko cijele godine. Skijalište Platak osim skijanja nudi i druge oblike zimskih radosti, a skijašku opremu možete iznajmiti na licu mjesta. Prema zadnjim informacijama, sezona skijanja se otvara 24. siječnja ako to vremenski uvjeti dopuste.

Već tradicionalno utorkom i petkom od 19:00 do 22:00 sata možete uživati u noćnom skijanju na reflektorima odlično osvijetljenoj stazi Radeševo 1, a unazad dvije godine osvijetljen je i dio staze poznat pod nazivom Zavoj 19. Ako želite skijati, bordati, sanjkati se ili samo šetati posjetite Platak i definitivno se nećete razočarati. Okušajte se u skijanju i bordanju sami ili uz pomoć učitelja. Odlična je vijest i to da su nedavno uređene dvije sanjkaške staze duljine 150 metara na kojima će se također moći spuštati u posebnim gumama sa plastičnim dnom (snowtubing). Za penjanje uzbrdo instaliran je pokretni tepih duljine 150 metara, a sanjkalište je dobro osvijetljeno reflektorima.

Petehovac

Skijalište Petehovac nije razvikano, pa na njemu skoro nikada nema gužve. Smješteno je na oko 1050 metara nadmorske visine, na istoimenom vrhu, a oko 3 kilometara je udaljeno od mjesta Delnice. Petehovac je tako privatno skijalište nastalo ambicijom i upornošću hrvatskog poslovnog čovjeka iz Kanade. Zbog svojeg malog nagiba i širine, ova skijaška staza je idealna za prve skijaške korake, kako za odrasle tako i za djecu. Skijalište nudi noćno skijanje svaki dan između 18 i 20:30 sati. Osvjetljenje je dobro tako da nema prepreke ni za početnike ili djecu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Petehovac (@petehovac.hr)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli katarina (@katarina_kety0609)

Čelimbaša

Skijalište Čelimbaša nalazi se u mjestu Mrkopalj udaljenom 15 – ak km od izlaza Delnice s autoceste Rijeka – Zagreb. Skijalište se sastoji od 3 staze, turističke, crvene – duljine 1350 m, crne – duljine 500 m i sunčane, također crvene – duljine 1000m. Najdulja staza široka je i dovoljno duga da vam pruži puno dobrog skijanja. Preostale dvije staze su nešto kraće no zato još strmije i s dovoljnom količinom snijega su izvrsne i za zahtjevnije skijaše. Staze se svakodnevno uređuju. U dnu je postavljen i jedan baby lift dužine 250 m. Osim Čelimbaše, u Mrkoplju je tu i biatlonska staza “Zagmajna” za treniranje i rekreacijsko trčanje ukupne dužine 4,5 km.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Općina Mrkopalj (Gorski Kotar) (@opcina_mrkopalj)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tomislav Skibola (@airskibi)

Bjelolasica

Ski-centar Bjelolasica oduvijek je hrvatsko skijalište s golemim potencijalom koji je slabo iskorišten. Ovo najveće domaće skijalište moglo bi biti golemi sportski centar, a iako nažalost to još uvijek nije, na njemu se i dalje možete proveseliti uz zimske radosti. Bjelolasica je tako idealno mjesto za odmor, skijanje, bordanje i sport tijekom cijele godine u prekrasnom prirodnom okruženju Gorskog kotara. Skijalište Bjelolasica najveće je u Hrvatskoj, a svima koji posjete ovo skijalište nude se programi početnog, naprednog i specijaliziranog sustava učenja skijanja i snowboarda.

Planinari uvijek mogu pronaći razne sadržaje i vrhove za osvajanje, jedan od najljepših doživljaja je posjet samom vrhu planine Bjelolasice Kuli, najvećem vrhu Gorskog kotara, te Samarskim i Bijelim stijenama, zaštićenim prirodnim rezervatima. Tu su naravno i atraktivne šumske staze i ceste prilagođene svim uzrastima, a koje su posebno zanimljive zimi, kada cijeli ovaj dio možete proći na sanjkama!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Antonijo Toni Begić (@tonibegic)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Željko Opačić (@opacsheriff)

PutovanjaHrvatskaNajljepša skijališta Lijepe Naše koja se ove zime svakako isplati posjetiti

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram