Naše Plitvice proglašene su najboljim nacionalnim parkom u Europi!

Laskava titula koja nas nije iznenadila, ali nas je razveselila.

Plitvička jezera neosporno su najpoznatiji hrvatski nacionalni park koji u svijetu slovi za pravo čudo prirode. I dok mi jako dobro znamo za sve čarobne kutke naših 16 najljepših nacionalnih jezera, sada je stigla još jedna svjetska potvrda koja zorno pokazuje koliko su posebna. Naime, NP Plitvička jezera dobila su titulu najljepšeg nacionalnog parka Europe!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Plitvice Lakes National Park (@plitvicelakesnp)

Ova vijest stigla je nedugo nakon što je i NP Risnjak u Lijepoj Našoj dobio titulu jednog od top 5 najljepših podcijenjenih nacionalnih parkova svijeta, a ova nova titula za NP Plitvice samo nas je kao zemlju učvrstila na popisima prirodnim ljepotama najbogatijih zemalja. Najboljim nacionalnim parkom Europe Plitvice je proglasio prestižan travel website europeanbestdestinations.com.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Plitvice Lakes National Park (@plitvicelakesnp)

Vijest su objavili i na službenim stranicama Plitvičkih jezera, koje su sada ušle u svoju ljetnu sezonu te svakog dana ugošćuju tisuće posjetitelja. Najveće gužve očekuju se tijekom srpnja i kolovoza, pa je možda sada zadnji čas da ih posjetite prije golemih gužvi. Ulaznice kupite ovdje.

PutovanjaHrvatskaNaše Plitvice proglašene su najboljim nacionalnim parkom u Europi!

Facebook

99,687FanovaLajkaj