Ovog ljeta posjetite Badiju, maleni otočki raj pitomih jelena i kristalno plavog mora

Otočić Badija nalazi se u blizini Korčule, a svake godine privlači sve više i više turista.

Često je naša Korčula svrstavana među najljepše otoke svijeta, a kao da to nije dovoljno da nas privuče da je ovog ljeta posjetimo, sada smo otkrili još jednu destinaciju u samoj blizini starog grada Korčule koja nas je oduševila unikatnom ljepotom. Naime, radi se o šarmantnom otočiću Badija, a koji se nalazi u korčulanskom zaljevu i do kojeg svakog dana plove nebrojene brodice s turistima. I to ne bez razloga – Badija je otok kristalno plavog mora, velikog prekrasnog samostana i neobičnih i umiljatih stanovnika, slatkih jelena lopatara koji će vam biti spremni jesti iz ruke! Tko bi onda odolio posjetu ovom idiličnom jadranskom djeliću raja?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Timotej 🇭🇷 (@timotej)

Nakon vreve Korčule, koja je tijekom ljetnih mjeseci apsolutno krcata turistima, Badija će vam sjesti kao melem na ranu. Mir i spokoj tog posebnog otoka obavit će vas čim kročite nogom na njega, a doživjet ćete i zaista posebnu dobrodošlicu, onu koju će vam pripremiti slatki jeleni.

Naime, na Badiju su jeleni lopatari stigli sada već davne 1958. godine i to s Brijuna. Od samo dva para nastala je malena zajednica od desetak jelena, a koji sada slobodno šeću tim otokom i žicaju turiste za pokoju poslasticu u stilu mrkve ili jabuke. S obzirom da su ovi jeleni kompletno navikli na ljudsko društvo, nisu strašljivi te će vam se bez problema znatiželjno približiti (uz napomenu ako dođete u rujnu kada ima manje turista, jeleni mogu biti agresivni zbog manje količine hrane tako da se u tom periodu približavate samo mladima i ženkama koji su rastom manji od mužjaka).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nataša Pejašinović (@natasa_pejasinovic)

No, osim njegovim slatkih stanovnika, Badija osvaja i tirkiznim morem, zelenilom i svojom bogatom poviješću. Zanimljivo je da je Badija najveći otočić u Hrvatskoj, a smatra se i najvećim manjim otokom u blizini same Korčule. Otok je dobio ime po samostanu (lat. abbatia) koji je izgrađen u 15. stoljeću, a i danas dominira vizurom Badije. Taj 500 godina star samostan prošlog je stoljeća preuređen u odmaralište, a tek 2003. vraća se u ponovni posjed Franjevaca koji i sada u njemu žive. Iako je zapravo privatan posjed, možete ga obići uz prethodnu najavu te se diviti i interijeru i eksterijeru tog posebnog mjesta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Timotej 🇭🇷 (@timotej)

Definitivna prednost posjeta Badiji je to što ga se cijelog može obići pješice u nekoliko sati. Gdje god pošli dočekat će vas prekrasne uvale i plaže, od kamenih do šljunčanih, pa ćete se u bilo kojem trenutku moći rashladiti u divnom plavom moru. Tu je i šetnica duga 4 kilometra, a koja okružuje otok. Na najvišem vrhu otoka, na 74 metra nadmorske visine, nalazi se i crkvica Svete Katarine s koje se pruža pogled na okolna mjesta, morsko plavetnilo i divne badijske zaljeve.

Ne zvuči li ovo kao divna otočka oaza vrijedna posjeta?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Timotej 🇭🇷 (@timotej)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mihovil Depolo (@depolom)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 𝐀𝐥𝐢𝐧𝐞 N. ̶✈̶️̶ (@alinenasato)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aminess Hotels & Campsites (@aminesshotels)

PutovanjaHrvatskaOvog ljeta posjetite Badiju, maleni otočki raj pitomih jelena i kristalno plavog...

Facebook

99,687FanovaLajkaj