Počela je zimska Adventura u Trogiru i prizori su čarobni

Čeka vas bogat program, aktivnosti za najmlađe i bajkovito uređena stara jezgra jednog od najljepših gradova na našoj obali.

Postoji nešto čarobno i posebno u adventskim događanjima s kojima odbrojavamo dane do Božića. Brojna zbivanja koja ljude iz toplih domova izvlače na ulice, miris kuhanog vina, predivno uređeni gradovi, sve su to detalji koji prosinac čine najljepšim periodom u godini. Pogotovo je to slučaj u Dalmaciji gdje se može bez problema uživati na otvorenom, a bajkovito okruženje stvaraju vizure mediteranskih gradova dekorirane lampicama i ukrasima.

Jedna od morskih lokacija koja zaslužuje vašu posjetu jest grad Trogir i zimska Adventura koja se tijekom posljednjih pet godina profilirala kao jedna od najboljih destinacija za ugodnu, toplu i intimnu blagdansku atmosferu. Zahvaljujući staroj jezgri grada koja je pod zaštitom UNESCO-a i koja posebno osvaja izgledom u božićno vrijeme kada je prikladno okićena, nije neobično da mnogi žele iskustiti dalmatinski advent baš u Trogiru.

Zimska Adventura donosi brojne novitete i nikad bogatiji program

Trogirska zimska Adventura spada  u najpolularnije adventske festivale u Dalmaciji, a ove godine na petu obljetnicu najavljene su brojne promjene. Posjetitelje tako očekuje drugačiji izgled glavnog trga, obilje novih ukrasa i dekoracija te dodatne lokacije za adventska zbivanja. Osim toga, tu je i bogati program koji je započeo sinoć koncertom Harija Rončevića koji je na glavni trogirski trg privukao brojne građane Trogira i posjetitelje.

Dobar početak adventskih zbivanja nastavit će se brojnim koncertima na Trgu Ivana Pavla ll, a već vas 6. prosinca čeka Amel Ćurić. U danima koji slijede pridružit će mu se i ostali renomirani glazbenici: Detour (09.12.), Luka Nižetić (13.12.), Dino Dvornik tribute band (16.12.), Magazin (20.12.), Jura Stublić (23.12.), Matija Cvek (27.12.), Jasna Zlokić (30.12.), dok će posjetitelji Novu godinu dočekati u dva termina – u jutarnjem od 11 sati Uz Centrifuga Bend te u večernjem terminu uz  Trogirske kante koji će uvesti Trogirane u Novu 2023. godinu uz svečani vatromet.

Tu su i brojne aktivnosti za najmlađe

Jutarnji sati rezervirani su za najmlađe koji će već 6. prosinca uživati u blagdanskom nastupu Dječjih vrtića Trogir uz doček Sv. Nikole u 12 sati. Bitno je spomenuti i mini advent u Budislavićevoj ulici u suradnji s Likovnom udrugom Trogir s bogatim programom radionica za djecu, a tu je i Muzej Grada Trogira u kojem će se tijekom prosinca odvijati razne radionice, predstavljanja i izložbe.

Planirajte svoj posjet!

Ulaz na sve koncerte i događanja je besplatan za sve građane Trogira i posjetitelje, a za više informacija posjetite službene stranice turističke zajednice grada Trogira i društvene mreže gdje vas uvijek čekaju najsvježije informacije o svim zbivanjima.

PutovanjaHrvatskaPočela je zimska Adventura u Trogiru i prizori su čarobni

Facebook

99,687FanovaLajkaj