Požurite i prije gužvi posjetite najljepše morske stepenice Jadrana

Omiljeno Instagram odredište.

Bliži nam se ljeto, a to znači da je većina već ili isplanirala ili upravo planira svoj godišnji odmor. No, iako ni mi ne možemo dočekati ljetne vrućine i odlazak na Jadran, zašto si kasno proljeće ne bismo ‘prikratili’ s jednim lijepim weekend getawayom na Malom Lošinju, jednom od naših najljepših sjevernih otoka?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MIPEGO TRAVEL (@mipegotravel)

Kao što znamo, Mali Lošinj poznat je kao otok vitalnosti, nevjerojatno čistog zraka i akvatorija kojim vladaju predivni dupini, a upravo se u njegovoj uvali Čikat skriva i jedno iznimno fotogenično mjesto – Rajske stepenice. Naime, radi se o uvali duž čije se obale pružaju prekrasne raskošne vile, a jedna od njih, poznata i kao Villa Karolina, ima kameni ulaz u more koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ΛV BOSS (@a.v_b.o.s.s)

Ova nekadašnja privatna rezidencija ima vlastiti ulaz u more u vidu grandioznih kamenih stepenica koje zrače luksuzom, a iako je ova rezidencija nekoć bila rezervirana samo za austrougarsku elitu, danas je dostupna baš svima – te je zato i preplavila Instagram. Stoga, želite li ući u more poput kakvog pripadnika kraljevske obitelji, ovdje ćete to i moći. Riječ o stepenicama koje vode direktno u more, a ujedno su i iznimno dobra kulisa za fotkanje. Nije stoga ni čudo da su postale hit među travel influenserima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maja Serdar (@majaserdar)

Inače, izgradnja same Ville Karoline započela je 1898. godine, a naručitelj radova bio je Josef F. Lovasy, dok je nacrt napravio poznati bečki arhitekt Wiedenfeld. Izgrađena rezidencija je predivna, u secesijskom stilu, s prekrasnim dekoracijama, a oko nje se i danas nalazi pažljivo njegovan vrt. Ono što je zanimljivo je to da je uvala Čikat proglašena i park-šumom te je danas zaštićena. Danas je cijeli Čikat tako pošumljen s alepskim borom, a gdje god da pogledate možete pronaći hlad tijekom najveće ljetne žege. Uz kristalno čisto more i osunčanu obalu, rekli bismo da se radi o savršenom spoju prirodnih elemenata koji pozivaju na uživanje svih čula.

Ako dakle ovog svibnja tražite destinaciju za vikend bijeg u prirodu, ovo je idealno mjesto za vas. Do kraja lipnja još nema velikih gužva pa ćete Rajske stepenice moći koristiti kao privatnu kulisu za fotkanje, a sigurni smo da će se naći i onih hrabrih koji će se niz njih spustiti i u more te tako otvoriti sezonu kupanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tomislav Marcijuš (@tomislavmarcijus)

PutovanjaHrvatskaPožurite i prije gužvi posjetite najljepše morske stepenice Jadrana

Cover star Dina Levačić i Matea Jelić: ONE MOGU SVE

U nizu tekstova i priča na impresivnih 260 stranica Elle Hrvatska nastavlja rušiti barijere i pristupati uobičajenim temama iz uglova koji su neočekivani - u ljeto...

Facebook

99,687FanovaLajkaj