Predivan, a podcijenjen! Naš se otočić našao na listi nepravedno zanemarenih destinacija Europe

A zapravo se radi o pravom biseru prirode.

Hrvatska je obala neosporno jedna od najljepših u Europi, ako ne i na svijetu, a naš otok Lastovo nedavno je dobio titulu trećeg po redu najpodcjenjenijih otoka Europe. Smješten na samom jugu Dalmacije, Lastovo je otok kristalno čistog mora, morskih modrih dubina, gustih šuma i kamenih plaža, a s obzirom na to da ga još uvijek zaobilaze mase turista – ova nas titula i nije iznenadila.

Naime, našao se tako na trećem mjestu ljestvice turističkog websitea Big Travel 7 kao podcijenjeni dragulj do kojega se ljudima ne putuje – što je prava šteta. Lastovo se tako našla u samom vrhu liste europskih mediteranskih destinacija koje zavrjeđuju više pažnje turista, no kako je do njega teško doći, jer je jedini pristup višesatna vožnja trajektom, mnogi ga zaobiđu i radije se upute na Vis, Hvar ili Korčulu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Croatia Full Of Life (@croatiafulloflife)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @adriatic_view

Ipak, za one željne pravog odmora i stapanja s prirodom, gustih borovih šuma, zvuka cvrčaka i odmaka od svakodnevice, Lastovo bi trebalo biti prioritet među dalmatinskim otocima. Preko 70 posto otoka prekriveno je šumom pa hlada ima u izobilju, kao i divnih skrivenih uvala s predivnim more. Ovo je područje poznato i kao raj za obožavatelje ronjenja, jer se neki od najljepših jadranskih koraljnih grebena baš ovdje nalaze. Ne zvuči loše, zar ne?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli WORLD BEAUTY (@news12online)

PutovanjaHrvatskaPredivan, a podcijenjen! Naš se otočić našao na listi nepravedno zanemarenih destinacija...

Facebook

99,687FanovaLajkaj