Ide nam se na kavu u jednu posebnu bečku kavanu – u liftu!

Radi se o takozvanom Aufzug Caféu koji je zaista jedinstven koncept u svijetu!

Nema uopće spora oko toga da je Beč jedan od najljepših gradova Europe – ta prijestolnica kulture, carske povijesti, dom opera i vrhunskih muzeja i kavana svakog nas puta iznenadi svojim šarmom, a sada smo otkrili i jedno jako posebno mjesto koje se mora naći na našoj ‘must-visit’ listi tijekom sljedećeg posjeta!

S obzirom na to da volimo uživati u šalici vrhunske kave, po kojima je Beč poznat, definitivno ćemo tako navratiti i u Aufzug Café, bečki kafić u kojem se kava ispija u malenom, starinskom liftu. Ovaj jedinstveni koncept jedini je tog tipa na svijetu, a kreirao ga je vlasnik Christian Tauss, koji svojim gostima vlastoručno i priprema i poslužuje kavu. Sve to vrijeme odjeven je u kostim liftboja, a sve kako biste zaista imali kompletan dojam da ste se vratili u povijest i da se nalazite u nekom liftu luksuznog hotela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Erstes Wiener Aufzug Café (@aufzug.cafe)

Vlasnik ovog nevjerojatnog kafića zapravo je na ideju o njegovom pokretanju došao zbog svoje strasti za dizala. On je pokretač i prvog bečkog Muzeja dizala, a ovaj kafić je smjestio u lift kabinu iz 1906., koja je iznimno raskošna te svjedoči o luksuzu tih vremena. Naime, tada su se dizala smatrala velikim luksuzom, pa su ih imale samo najotmjenije zgrade. Kada su ih tijekom vremena željeli ukloniti kako bi njihova mjesta zauzela modernija dizala, Christian bi ih otkupio te je tako svoju zbirku pretvorio u muzej, a onda i u maleni kafić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Erstes Wiener Aufzug Café (@aufzug.cafe)

Sam Aufzug Café je smješten u blizini palače Belvedere te odiše tradicionalnim šarmom bečke kavane, a ponuda kava koju nudi je vrhunska. Osim kava iz organske pržionice u Simmeringu, možete popiti i dobre čajeve, ali pojesti i neki pastry snack poput kroasana. Jako cool, zar ne?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Erstes Wiener Aufzug Café (@aufzug.cafe)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaIde nam se na kavu u jednu posebnu bečku kavanu – u...

Facebook

99,687FanovaLajkaj