Iz Istre od ove godine brodom možete do Venecije, a mi već planiramo izlet!

Odlična ideja kako jednostavno organizirati romantično putovanje u jedan od najljepših gradova Italije.

Sve češće lijepo i toplo vrijeme znači i češće odlaske u prirodu i na putovanja, a ako tražite ideju za jednodnevni izlet tijekom proljeća, zašto se malo ne biste maknuli od utabanih staza te posjetili Veneciju – ovog puta brodom od Istre?

Naime, od ove godine Venecija je trajektom dostupna iz više istarskih gradova – Poreča, Rovinja, Umaga i Pule. Vožnja traje nekoliko sati, a pogled na morsko plavetnilo Jadrana opušta, pa je riječ o puno udobnijoj, živopisnijoj metodi dolaska do Venecije od standardne vožnje automobilom. No, ono što je posebno bitno napomenuti je kako su ove brodske linije osmišljene kako bi pružile odličan raspored za jednodnevni izlet iz snova.

Tako je polazak predviđen u 7.30, a dolazak u Veneciju u 10 sati ujutro. Pogled na ovaj ‘plutajući’ grad kanala, gondola i veličanstvenih mostova oduzima dah svaki put kad na njega bacimo pogled, a kada u njega dolazite brodom posebno je impresivan – jer djeluje kao da ulazite u čarobnu baroknu lagunu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PhotographyInVenice (@photographyinvenice)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Juhye Lee (@jhleef)

Povratak brodom većinom je zakazan oko 16 sati, a u svoju polazišnu luku vraćate se tako već prije 20 sati navečer. Dakle, dupkom ispunjen dan koji možete provesti shoppingirajući u Veneciji, uživajući u lokalnoj pizzi ili u posjetu nekoj od umjetničkih galerija. Naravno, opcija je jednostavno i skoknuti na turu slikanja i napuniti si Instagram feed zanimljivim fotkama – svi razlozi izleta u Veneciju su opravdani što se nas tiče.

Cijena za povratnu kartu za ova brodska putovanja iznosi od 80 do 85 eura, a sve ostale informacije saznajte na službenoj stranici Adriatic Lines.

PutovanjaMeđunarodna putovanjaIz Istre od ove godine brodom možete do Venecije, a mi već...

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram