Jeste li ikad čuli za otok Isola Bella na sjeveru Italije? Izgleda kao da je ispao iz bajke

Smješten je na jezeru, a oduševljava svojom raskoši.

Od pretprošle godine, kada je Ryanair uveo niz letova iz Zagreba za Italiju, putovanja u tu romantičnu zemlju odličnog vina i hrane nikada nisu bila pristupačnija. Za manje od sat i pol ste i u Rimu i u Milanu, a lako vam je dostupan i sam jug Italije. No, mnogi osim šarma juga vole i raskošnu estetiku sjevera te zemlje, gdje se smjestilo i impozantno jezero Maggiore.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli WeRoad (@weroad_it)

Naime, jezero Maggiore nalazi se na nekih 70 kilometara od Milana, a u njegovom središtu skriva se pravi mali otočki biser – Isola Bella. Radi se o običnoj jezerskoj stijeni koja je kroz čak 400 godina bila mukotrpnim radom arhitekata i graditelja pretvorena u hedonistički raj zapanjujuće ljepote, baš kao što i samo ime otoka govori.

Povijest ovog otočića više je nego zanimljiva. Do 1630. ovo je mjesto bilo samo ribarsko seoce s dvije crkve i malim brojem kuća, a onda je došlo do transformacije otoka zahvaljujući pokroviteljstvu bogate Borromeo obitelji koja je kupila otok te ga odlučila pretvoriti u hedonističko utočište za tadašnju vlastelu. Angažirali su poznate arhitekte, graditelje i slikare te započeli ‘obnovu’ otočića, a da bi poprimio svoj današnji izgled trebalo je proći oko četiri stotine godina. Ipak, trud se isplatio jer je finalni rezultat bajkovit.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Grand Hotel Majestic (@grandhotelmajestic_verbania)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lucinda Gonçalves | Travel (@lucindagon.travel)

Tako se na otočiću nalazi prekrasna palača Borromeo u kojoj je smještena i Gallerija Berthier u kojoj je pohranjeno 130 vrhunskih umjetničkih djela, među kojima se ističu ona talijanskih majstora – Rafaela, Tiziana i Correggioa. Vrtovi palače također su prekrasni, a krase ih brojne fontane, labirinti i bazeni. Uz obilje rijetkog cvijeća i drveća, ovaj je otok najljepše posjetiti baš u proljeće – kada oživi u šarenilu bilja.

Svakako zapamtite Isolu Bellu kada ćete sljedeći puta ići do Milana. Potegnuti do ovog mjesta itekako se isplati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mint Group (@mintgroupeurope)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gionata Taddei _ Marche (@giona_tad)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Terre Borromeo (@terreborromeo)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaJeste li ikad čuli za otok Isola Bella na sjeveru Italije? Izgleda...

Zaboravite na Netflix i slično, svi prate ovaj ludi serijal na TikToku!

Koju seriju trenutno gledate? Ako to pitanje postavite nekom korisniku ili korisnici TikToka, velike su šanse da će reći: "Who TF Did I Marry?"....

”Tajna mladosti” Hollywooda, SpermidineLIFE® , stigao je i u Hrvatsku

Od postanka čovječanstva, ljudi su uvijek težili vječnom životu i pronalasku načina kako bi upravo to postigli. Danas san nije samo dugovječnost, već stariti...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram