Kamo na kratko putovanje? Ove tri europske destinacije odličan su izbor za jesenske mjesece

Realno bismo svaki mjesec išli u jednu.

Nakon što smo ljetne mjesece iskoristili za kupanje i boravak na plažama diljem Lijepe Naše, s dolaskom jeseni postajemo raspoloženiji za kratka jesenska putovanja u europske gradove. Takozvani city breakovi popularan su način bijega od svakodnevice i užurbanih poslovnih rasporeda, a kako niskobudžetni letovi polijeću cijelu godinu iz gradova naše zemlje prema brojnim europskim destinacijama, taj tip putovanja nikada nije bilo lakše organizirati. Baš zato vam sugeriramo da ove jeseni kupite tu kartu i zaputite se u jedan od tri grada u nastavku – svaki je čaroban u jesenskim mjesecima, a cijene smještaja su niže nego tijekom ljeta.

Milano

Milano je slavan po fashion industriji, modeling sceni, Tjednu mode, ali i svojoj arhitekturi kojom će svakog ljubitelja povijesti umjetnosti ostaviti bez daha. Ovaj prekrasni talijanski grad oduševljava svojom posebnom, sjevernjačkom vibrom te spojem elegancije i ležernosti. Osim nezaobilazne katedrale koja je i najvažniji simbol grada, a koju morate posjetiti, Milano nudi i odlične opcije za jednodnevne izlete van grada. Radi se o posjetima slavnim talijanskim jezerima, od kojih je najpoznatije jezero Como, a na kojem se nalaze brojni restorani, divne šetnjice, ali i vile slavnih osoba. Osim toga, u samom Milanu možete posjetiti poznatu galeriju s dućanima Vittorio Emanuele ili se pak navečer uputiti u milansku Scalu, jednu od najpoznatijih opernih kuća svijeta.

Madrid

Madrid je glavni grad Španjolske i kraljevska prijestolnica te zemlje bikova, odlične hrane i glazbe koja zove na ples. Madrid je manje popularan izbor od Barcelone, no nezasluženo – radi se o gradu velike ljepote, odličnih muzeja i noćnog života. Madrid je poznat kao jedan od najživahnijih svjetskih gradova, a madridske lude noći nadaleko su poznate. Uz obilje izbora za ludi noći provod, tijekom dana u Madridu možete vidjeti brojna slavna umjetnička djela, jer se neki od najljepših europskih muzeja nalaze upravo ovdje. Posjetite tako Prado, muzej u kojem su smješteni apsolutni vrhunci španjolske, ali i svjetske umjetnosti, a ako vas pak više zanima urbana strana grada, počastite se lokalnim gastro specijalitetima na nekoj od brojnih tržnica – a koje rade i noću.

Istanbul

Iako bi se dalo raspravljati može li se Istanbul uvrstiti na listu europskih destinacija, ovaj grad koji spaja Europu i Aziju nama se nalazi na listi omiljenih jesenskih destinacija, pa smo ga uvrstili i među naše prijedloge.

Šetnju ovim magičnim gradom začina, kolača i čaja najbolje je započeti s njegovog povijesnog poluotoka  – s Trga sultana Ahmeta. Mnogo je znamenitosti čijoj ćete ljepoti svjedočiti: Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom, palača Topkapi. Ljepota ovoga grada leži u sposobnosti da na jednom mjestu obuhvati mnoge različitosti. Istanbul je istodobno drevan i moderan, religiozan i svjetovan, azijski i europski, mističan i svakodnevan.

Također, ako se ove jeseni odlučite za posjet Istanbulu, morate posjetiti i Veliki bazar – najveći orijentalni bazar na svijetu, a na kojem možete pronaći sve od igle do lokomotive. Sa svojih 4000 trgovina u čak 60 ulica predstavlja grad za sebe. Pripremite se za buku prodavača i šarene tepihe, zlato, kožu, keramiku, nargile, lampe… U ovom posebnom gradu i njegovim zakutcima nema čega nema.

PutovanjaMeđunarodna putovanjaKamo na kratko putovanje? Ove tri europske destinacije odličan su izbor za...

U parku Bundek uskoro se održava 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart

Izložba, koju organiziraju Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb, ove godine održava se pod motom „Cvijet za bolji svijet“.   Više od stotinu izlagača...

Baby Centar stiže u Vukovar!

Baby Center je danas prisutan diljem Hrvatske kako bi pružio kvalitetnu podršku i rješenja za roditelje i djecu. Od Pule do Dubrovnika i od...

Kakve rezultate možete očekivati nakon dva mjeseca korištenja Ducray Melascreen linije?

Osim oštećenja kožne barijere nastalih uslijed izlaganja suncu, dvije su popratne pojave i dehidracija kože te izražene hiperpigmentacije. Ducray, vodeći stručnjak za dermatološku njegu kože, predstavlja...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram