Mali grad golemih sladoleda: Znate li da se na jezeru Garda skriva tvrđava-gradić kao iz bajke?

Sirmione je itekako vrijedan posjeta.

Ako ste ikada išli na izlet u talijanski Gardaland velike su šanse da ste na svom izletu posjetili i biser jezera Garda, gradić Sirmione koji izgleda kao da je ispao iz bajke – ili iz dječje mašte. Radi se o mjestašcu prepoznatljivom po tome što je posve utvrđeno, odnosno, ulazak u sam grad prolazi kroz staru utvrdu punu kula, a koja se izdiže iz mora – te izgleda posve nestvarno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Private tours in Italy 🚘 (@car_tour_garda)

Spomenuti dvorac je tvrđava Scaliger koji je izgradila u 13. stoljeću plemićka obitelj Scaliger iz Verone. Dvorac je zapravo ulaz u povijesni centar Sirmionea i jedan je od najbolje očuvanih dvoraca u Italiji, a možete se popeti i na njegovu najvišu kulu te odatle promatrati impresivnu okolicu.

Brojni tornjevi, kamene zidine i bedemi dvorca Sirmione zaštitni su znak ovog turističkog mjesta, a koje se nalazi na samoj obali čistog i plavog jezera Garda. U lučici oko utvrde plove patke, galebovi i labudovi, a pitoresknu sliku ovog mjesta zaokružuju i brojni maleni kafići, restorani i slastičarnice s navodno najvećim kuglicama sladoleda na svijetu.

Naime, ako se odlučite otići na izlet u ovo šarmantno mjesto, neće vas oduševiti samo stara jezgra grada ni slatke kamene zgrade pune simpatičnih dućana, već ćete se garantirano zaljubiti u obilje slastičarke ponude, a po kojoj je Sirmione poznat. Znan i kao mali grad velikih sladoleda, Sirmione uživa reputaciju talijanskog središta gelato scene, a za jednu gigantsku kuglicu okusa po vašem izboru morat ćete izdvojiti 4 eura – no jedva ćete je pojesti.

Dakle, ako volite gradiće talijanskog šarma, bogatu gastro ponudu te utvrde kao sa stranica avanturističkih romana, ovo je izlet kao stvoren za vas.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Garda Tours (@garda.tours)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli sententiae latinae (@cotidie.sententia)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaMali grad golemih sladoleda: Znate li da se na jezeru Garda skriva...

Marija Andrijašević: „U Zagreb nam stiže crème de la crème fitnessa“

Marija Andrijašević svojom karizmatičnom, energičnom i stručnom osobnošću predstavlja pravu lidericu u svijetu fitnessa i rekreacije. Ova diplomirana nutricionistica i trenerica, vlasnica SCORE Fitness Cluba u...

Facebook

99,687FanovaLajkaj