Mijenjamo morske prizore za one riječne. Posjetite prekrasan slap Kravica, pravo čudo prirode!

Atrakcija u susjednoj nam Bosni i Hercegovini koju se itekako isplati posjetiti.

Nakon što smo se svi već polako ili vratili ili se uskoro vraćamo s mora, vrijeme je da se odmorimo od jakog sunca, vreline i morske soli, te da osvježenje u kasno ljeto potražimo na idličnim kontinentalnim lokacijama. Vikend destinacije u Gorskom kotaru ili pak unutrašnjosti Istre jako su popularne, no o njima smo već i puno puta pisali. Baš zato, danas vas upoznajemo s malo poznatim prekrasnim vodopadica Kravica, a koji se nalaze u Bosni i Hercegovini te apsolutno oduševljavaju svojom smaragdnom ljepotom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Visit Herzegovina (@visit_herzegovina)

Dakle, ako ste se zasitili mora turista i plaža na Jadranu, iskoristite neki od rujanskih nadolazećih vikenda za posjet slapovima koji su se smjestili u susjednoj nam Bosni i Hercegovini, na čistoj rijeci Trebižat, a čiji se najljepši dio toka nalazi u blizini Ljubuškog, u mjestu Studenci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alex Grant | Travel + Life (@tovogueorbust)

Točno u tom malom mjestašcu nalazi se jedan od najljepših riječnih prizora na cijelom Balkanu – vodopad Kravica i njegove okolne sedre, a koje za vrijeme višeg vodostaja i same postaju predivni maleni slapići koji se prelijevaju jedan u drugi.

Kasno je ljeto, po mišljenju lokalaca, idealno vrijeme za posjet ovom carstvu vodopada jer je voda dovoljno zagrijana da se ispod slapa možete i okupati. Niži vodostaj, zbog rijetkih kiša tijekom ljeta, čine podnožje slapova sigurnim za ronjenje i masiranje pod vodom, a uopće ne sumnjamo i kako ćete se u ovoj prekrasnoj, čistoj riječnoj vodi itekako rashladiti i osvježiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli World’s Most Wonderful Places (@mydestinationguide)

No, osim kupanja i šetnje oko rijeke, ovdje možete snimiti i jako atraktivne Instagram fotografije, a koje će biti dugotrajan podsjetnik na divan izlet proveden u prirodi. Sam sustav ovih slapova ima oblik polukruga širokog oko 120 metara, a najviši vodopad visok je 28 metara. To znači da će vaše fotografije na kojima ste okruženi prskanjem vode biti itekako impresivne, pa zašto ne požurite što prije ih snimiti?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Yasmine Demeyer (@yasminedemeyer)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josipa Primorac (@primordona)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaMijenjamo morske prizore za one riječne. Posjetite prekrasan slap Kravica, pravo čudo...

Nakon prošlotjednog ogromnog interesa posjetitelja, Ilica opet postaje mjesto druženja

Protekle nedjelje, u sklopu projekta Atrupunktura, održalo se jesensko izdanje ulično-umjetničkog festivala zajednice Projekta Ilica: Q'ART te pokazalo što nastaje kad se spoji ono...

Grad, gora, salaš i vino – magična Vojvodina

Najbolja polazna točka za istraživanje vojvođanskih ljepota svakako je njezin najveći grad – Novi Sad.    Drugi najveći grad u Srbiji uz Beograd slovi kao...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram