Na samo dva sata vožnje od Zagreba nalazi se alpsko selo Djeda Mraza!

Definitivno odlična ideja za blagdanski vikend izlet.

Prosinačka putovanja većinom se odnose na adventske sajmove diljem Europe – obožavamo ispijati kuhano vino na ulicama Beča ili pak uživati u pogledu na tisuće i tisuće predivnih blagdanskih ukrasa na londonskim ulicama, a uvijek nam je želja posjetiti i daleki sjever Finske te obići pravo selo Djeda Mraza.

Srećom, sada smo saznali da postoji jedno puno bliže nama – u susjednoj nam Sloveniji, na samo nešto više od dva sata vožnje od Zagreba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Katja Pusavec | Slovenia (@katja_pusavec)

Naime, u Sloveniji se nalazi pitoreskno mjestašce koje je tijekom godina i godina organiziranja predivnog božićnog sajma steklo reputaciju ‘alpskog božićnog sela’, odnosno, planinskog doma Djeda Mraza. Radi se o bajkovitoj Kranjskoj Gori koja je poznata kao maleno, ali slatko skijalište, te mjesto koje svake godine zatrpaju metri i metri snježnog pokrivača pa se ona pretvori u pravu zimsku idilu. Srećom, trenutno je upravo to slučaj, jer Slovenija zadnjih tjedana obara rekorde po metrima napadanog snijega. Ugođaj je čaroban, a lijepo okićene tradicionalne kućice Kranjske Gore, glavni trg i mala crkvica u srcu mjesta trenutno zrače blagdanskim šarmom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tomaž Purgar (@tomazpurgar)

Pjevači božićnih pjesama, ukrasi u obliku sobova i Djeda Mraza te obilje lampica krase ovo divno mjesto te stoga itekako razumijemo zašto ga nazivaju i alpskim domom Djeda Božićnjaka. Iako on tamo nema svoj ured, kao što je to slučaj s Finskom, ako ovog mjeseca posjetite Kranjsku Goru posve smo sigurni da ćete se kompletno uživjeti u ideju da boravite u pravom zimskom carstvu – te da na svakom koraku možete sresti nekog vilenjaka-pomoćnika Djeda Mraza.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kranjska Gora (@kranjskagora)

Podsjetimo se, osim šetnjom Kranjskom Gorom i njezinim adventskim sajmom, možete se počastiti i planinarenjem pod snijegom prekrivenim stazama kojih u ovom kraju ima zaista puno. U blizini je i rajsko jezero Jasna, u kojem se savršeno ocrtavaju okolni obrisi planinskih vrhunaca, a ako želite, možete se počastiti i ispijanjem nekog toplog napitka u istoimenom resortu na obali jezera, sjedeći u nekoj od staklenih, iglu kupola. Zaista, može li ljepše od ovog planinskog ugođaja dok odbrojavamo dane do Božića?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Neja Krašovec (@nejakraschovec)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eva Gregorin (@evagregorin)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jasna Lake (@jezerojasna)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaNa samo dva sata vožnje od Zagreba nalazi se alpsko selo Djeda...

Facebook

99,687FanovaLajkaj