Najljepši vrt tulipana na svijetu uskoro otvara svoja vrata: Hoćete li ga posjetiti?

Raj na zemlji.

Prve naznake proljeća već smo osjetili početkom veljače (!), a s dolaskom ožujka ono i kalendarski kuca na naša vrata. Moramo reći da se ubrajamo među one koji smatraju kako je proljeće najljepši dio godine, a uživanje u mirisu i pogledu na rascvjetano cvijeće neizostavno je u sljedećim mjesecima. No, ako vam pogled na vlastiti vrt ili pak obilazak zagrebačkog Botaničkog vrta nije dovoljan, već želite uživati u pravoj rapsodiji boja cvijeća – morate se uputiti u Nizozemsku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli EARTH (@earthbestshots)

Naime, poznati nizozemski vrtovi Kauknehof otvaraju svoja vrata posjetiteljima 21. ožujka, pa je pravo vrijeme da krenete planirati svoj posjet želite li ove godine i vi trčati kroz nepregledna polja šarenih tulipana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Por que Viajamos? (@porqueviajamos)

Kao što znamo, najveći broj farmi tulipana nalazi se u pokrajini Flevoland, u Noordoostpolderu, a ostaju otvorene sve do kraja svibnja, kada sezona cvjetanja tulipana službeno završava. No, od svih vrtova i farmi koje možete posjetiti, Kaukenhof vrt definitivno je najprostraniji i najveličanstveniji, a u njemu svakog proljeća procvjeta oko 7 milijuna lukovica tulipana! Upravo tamo se odvija i najveća svjetska izložba cvijeća, a udaljena je samo 30 minuta od Amsterdama.

Više informacija o parku i kupnji ulaznica saznajte ovdje. Mi već planiramo svoj posjet!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dorota Chyła (@dorota.chy)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli TRAVEL • LAND • REPEAT (@travelanded)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli IamExpatNL (@iamexpatnl)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaNajljepši vrt tulipana na svijetu uskoro otvara svoja vrata: Hoćete li ga...

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram