Najljepših 7 kilometara Slovenije: Logarska dolina savršeno je proljetno odredište

Izlet planiramo prvom prilikom.

Slovenija je mala zemlja bogata prirodnim ljepotama, a obično ju biramo za jednodnevne ili dvodnevne vikend izlete. Alpski planinski klanci, zeleni pašnjaci, divne rijeke modre vode… Sve to i još puno više možete pronaći u ovoj susjednoj nam državi, a mnogi se kunu kako je najljepši dio Slovenije zapravo 7 kilometara velika Logarska dolina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Wędrowne Plemię (@wedrowneplemie)

Do ove velike planinske doline okružene šumama i planinama možete stići za samo 2 sata vožnje iz Zagreba. Dakle, smještena u srcu Kamniških Alpa, oblikovana djelovanjem glečera još za vrijeme posljednjeg ledenog doba, Logarska dolina nalazi se na 750 metara nadmorske visine, a vrhovi koji ju okružuju sežu i do 2 tisuće metara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Raluca Cozma (@acasapedrum)

Kao što smo rekli, dolina je dugačka 7 kilometara i široka oko 250 metara te je podijeljena na tri dijela. Prvi se naziva Log i karakterizira ga vlažan donji travnati teritorij, Plest je središnji šumoviti dio, dok onaj uzvišeni dio doline nosi naziv Kot i diči se šumovitim šljunčanim dijelovima.

Ovdje je jedna od većih atrakcija lijepi slap Rinka, jedan od najvećih na području Slovenije. Poseban je po tome što voda iz slapa teče kroz minijaturne stijene u obliku malih slapova i brzaca sve dok se ne pretvori u veličanstven slap visine 90 metara koji u svom padu tvori amfiteatralni bazen.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sabine Posch (@bine.posch)

Uz slap Rinku, obavezno istražite slap Palenk i Brložniške slapove, izvor rijeke Črne, pofotkajte se kraj čarobne Logarjeve lipe, a bilo koje od ovih mjesta poslužit će kao odlična kulisa za atraktivne Instagram fotografije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BRÍ 🌍 FAMILY • TRAVEL (@homebasebelgium)


Inače, ovo je mjesto 1987. proglašena zaštićenim krajolikom, a nudi obilje planinarskih staza, biciklističkih tura i staza za skijaško trčanje, skijanje ili sanjkanje, a Logarska je dolina omiljena i među alpinistima, kao polazišna točka za osvajanje planina koje ju okružuju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @snjezana_975

Ovo je područje poznato i po odličnoj gastronomskoj ponudi, osobito juhama od gljiva i sirovih slovenskih štruklji. No, možete uživati i u domaćim narescima od divljači, gulašima i delicijama od pastrva. Jedinstvene ulaznice za park nema pa svatko može uživati u ovim divnim prirodnim ljepotama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Дубравка Мађинца (@dubravka_m_art)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaNajljepših 7 kilometara Slovenije: Logarska dolina savršeno je proljetno odredište

Zaboravite na Netflix i slično, svi prate ovaj ludi serijal na TikToku!

Koju seriju trenutno gledate? Ako to pitanje postavite nekom korisniku ili korisnici TikToka, velike su šanse da će reći: "Who TF Did I Marry?"....

”Tajna mladosti” Hollywooda, SpermidineLIFE® , stigao je i u Hrvatsku

Od postanka čovječanstva, ljudi su uvijek težili vječnom životu i pronalasku načina kako bi upravo to postigli. Danas san nije samo dugovječnost, već stariti...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram