Imamo 3 jako dobra razloga zašto se Njemačka ove jeseni mora naći na vašem radaru

Feel Good – održivo putovanje u Njemačkoj.

Njemačka turistička zajednica i ove je godine u okviru svoje godišnje kampanje FEEL GOOD naglasak stavila na tematiku održivog putovanja. Sa svojom kombinacijom zaštićene prirode, inovativnog duha i kozmopolitizma, Njemačka kao putnička destinacija ima idealne sastojke za iznimna iskustva održivog odmora koja doprinose zaštiti klime i okoliša. Održivi odmor čuva prirodne resurse, jača međukulturalno razumijevanje i podržava regionalna poduzeća. Mnoge destinacije i pružatelji usluga u Njemačkoj predani su ovom cilju te razvijaju sve raznolikiju ponudu s ciljem štednje resursa, ponudu koja je dobra za okoliš, za domaćine i njihove goste.

Održivi gradovi – inovativni i društveni

Lookphotos / Sabine Lubenow

Prva PlusEnergyHouse na svijetu otvorena je u Freiburgu 1994. godine, i od tada se njemački gradovi neprestano razvijaju u tom smjeru. Čitave gradske četvrti iskušavaju nove ideje za klimatski osviješten suživot, sa zelenim oazama koje osiguravaju ugodno urbano okruženje, a električna mobilnost i inovativni itinereri čine putovanje gradom uzbudljivim i klimatski prihvatljivim.

U međuvremenu, kulturna se baština štiti, a povijesne se građevine obnavljaju imajući na umu održivost, kako bi se sačuvale za budućnost. Uzmite si vremena, šetajte, vozite bicikl ili veslajte kroz raznolika urbana područja, osjetite inspiraciju kreativnih ideja i uživajte u otvorenoj, multikulturalnoj atmosferi njemačkih gradova.

Održivi prirodni krajolici – jedinstveni i dobro zaštićeni

GNTB / Jens Wegener

Njemački gradovi su svjetski poznati, ali okolni prirodni krajolici često ostaju neotkriveni stranim posjetiteljima. Treba znati da jednu trećinu Njemačke čine zaštićeni prirodni krajolici! Šesnaest nacionalnih parkova, 16 rezervata biosfere i više od 100 parkova prirode zorno pokazuju kako možemo zaštititi prirodne ljepote i za budućnost sačuvati biološku raznolikost. Otkrijte netaknute šume, spektakularne stjenovite krajolike i usamljene planinske vrhove. Krenite u avanturu dobro označenim pješačkim i biciklističkim stazama, ili dopustite kvalificiranim čuvarima da vas upoznaju s čudima prirode. Treba napomenuti da je većina prirodnih krajolika u Njemačkoj dostupna autobusom i vlakom.

Održivo uživanje u gastronomiji – tradicionalno i inovativno

GNTB / Jens Wegener

Poljoprivrednici u Njemačkoj sve više rade u skladu s ekološkim standardima, čime štite okoliš i biološku raznolikost. Mnogi od njih dio svojih proizvoda prodaju u vlastitim trgovinama ili na lokalnim tržnicama, što ne samo da smanjuje štetnost i cijenu prijevoza, već i poboljšava svježinu, a time i okus hrane. Takav način distribucije lokalnih namirnica također jača osjećaj povezanosti stanovnika sa svojom regijom i gradom. Tradicionalna, regionalna i sezonski nadahnuta jela dobivaju na važnosti i postaju osnova za nove, uzbudljive gastronomske kreacije. Brojne manifestacije tijekom žetve koje se organiziraju diljem zemlje posebno su lijep primjer regionalnog timskog rada. Dođite u Njemačku i uživajte u modernom, održivom odmoru!

Više informacija o FEEL GOOD kampanji možete saznati na stranici Njemačke turističke zajednice.

FotoPress
PutovanjaMeđunarodna putovanjaImamo 3 jako dobra razloga zašto se Njemačka ove jeseni mora naći...

Prvi program prevencije rizičnog ponašanja u virtualnom okruženju u osnovnim školama

Hrvatski Telekom je u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom (ERF) Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo projekt „Alati za moderno doba“, prvi strukturirani i znanstveno utemeljeni program...

Predstavljen branding otoka Hvara

Turističke zajednice otoka Hvara predstavile su zajedničku brand strategiju, slogan, vizualni identitet i brand video. Riječ je o najopsežnijem brandingu jednog hrvatskog otoka, čiji...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram